Connect with us

Amerika

IGRAO VIDEO IGRU I PRETIO DA ĆE “PUCATI PO ŠKOLI”: Gejmerka prijavila ubicu FBI, ali oni nisu reagovali

Published

on

Jedna gejmerka prijavila je FBI-u kolegu onlajn igrača sa kojim je igrala popularnu video igricu “Dead by Daylight ” nakon što je zapretio da će „pucati u školi“ kada je izgubio igru. Agenti nisu reagovali, a samo nekoliko sati kasnije 18-godišnji Salvador Ramos ubiće 21 osobu u masakru u školi u Teksasu.

Žena, koja nije identifikovana, igrala je horor igru preživljavanja “Dead by Daylight” – sa još četiri osobe na mreži, gde su identiteti igrača sakriveni iza njihovih pseudonima.

Uznemirila se kada je čula kako muški igrač, nakon što je izgubio igru, počeo da besni i “govori da će pucati u školi’. Čak je najavio i da će koristiti pušku AR-15, kojom je na kraju i počinio masakr.

Ramos je isto oružje koristio samo nekoliko sati kasnije kada je pucao u lice svojoj baki, a zatim se odvezao u osnovnu školu Rob u Uvaldeu u Teksasu, gde je ubio 19 dece i dvoje nastavnika.

Nakon što je muški igrač počeo da upućuje pretnje, igračica ih je snimila i poslala audio zapis FBI-ju, zajedno sa kreatorima igre, “Behavior Interactive”. Reakcije, međutim, nije bilo.

„Pominjao je da imaju tu vrstu puške i ponavljao da će to biti naša greška“, rekla je gejmerka na Redditu.

Izvor: Daily Mail Foto: Mediji

Advertisement