Chicago
64°
Fair
5:17 am8:19 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 3mph N
Humidity: 78%
Pressure: 30.06"Hg
UV index: 0
SatSunMon
79/61°F
73/57°F
77/59°F

Published 2 weeks ago

By Serbian Times

“IAKO GUBIM KOSU, JA SAM SEBI CAR!”: Ovako se bori Mina za čije ozdravljenje navija cela Srbija! (FOTO)

Mina Pošarac (22) iz Rume boluje od agresivnog tumora koji se u najvećem broju slučaja javlja na mozgu, međutim, njoj je otkriven na kičmi.

“Gubim kosu, dolazi moja frizerka i krećemo”. Potresan momenat, ali u njenom stilu, veselo i blesavo, podelila je sa celom javnošću koju je digla na noge, hrabra, energična i prelepa Mina Pošarac. Duhovita i pozitivna, nije se dala slomiti pred jednim od najemotivnijih koraka za svaku mladu devojku. Osmehom prkosi bolesti pa upućuje poruku svima koji su u sličnoj situaciji kao ona.

Mina Pošarac (22) iz Rume boluje od agresivnog tumora koji se u najvećem broju slučaja javlja na mozgu, međutim, njoj je otkriven na kičmi. Celu Srbiju uzbudila je priča o mladoj studentkinji koja se razbolela, a onda je postala poznata i po svom neverovatnom duhu i šalama koje često zbija na svoj račun.

Fotografiju bez kose Mina je podelila u istom maniru kao i pre. Nije je poremetio ovaj momenat koji je obično neminovan u ovakvim situacijama. Anđeoski mlada i lepa Mina je i u ovom teškom momentu dala vetar u leđa svima koji su u sličnoj situaciji.

Mislila sam biće mi psihički teško, gubim kosu… Zaista sama pomisao na to jeste grozna… Dolazi moja frizerka i krećemo. Osećanja pomešana, ali ih prikrivam osmehom i na kraju… MENI SE SVIĐA OVO! Ja sam sebi car, ja se šalim, ja sam mali ćelavi globus!! Apsolutno neću da čujem da je neki onkološki bolesnik opterećen time što gubi kosu, vau!!! Porašće…Više me boli to što imam apetita za celu porodicu i zato imam ovolike obraze, zamislite još da sam mršava, pa bila bih za naslovne strane hahahah … Samo se šalim, znamo šta je ono što nas čini lepima, to je ono u nama, to je naša D U Š A! 1471 na 3030 – napislaa je Mina uz fotogariju na kojoj nema kosu.

Podrška za ovu hrabru devojku stiže sa svih strana, a ona nastavlja da oduševljava sve oko sebe.

Podsećamo, Mina Pošarac boluje od agresivnog tumora koji se u najvećem broju slučaja javlja na mozgu, međutim, njoj je otkriven na kičmi.

Ubrzo je operisana, nakon čega je išla na rehabilitaciju, gde je ponovo učila da šeta. Primala je zračne terapije i hemioterapije u vidu tableta. Situacija se zakomplikovala u momentu kada je dobila Kušingerov sindrom, kao odgovor na kortikosteroide koje je primala. Prvi kontrolni magnet je pokazao da tumora više nema, ali joj se posle nekog vremena počela oduzimati ruka, nakon čega je ponovljen magnet koji je pokazao da se tumor vratio na istom mestu, ovog puta u manjim razmerama.

Operacija je veoma rizična i veoma skupa, s obzirom da bi morala da se odradi van Srbije. Sredstva su joj potrebna za lečenje u inostranstvu, putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja, laboratorijske analize, specijalističke preglede, banjsku rehabilitaciju i fizikalne terapije.

Pomozimo Mini da dobije borbu.

Za Minin život pošaljite 1471 na 3030

Dinarski račun: 160-6000001615237-70

Devizni račun: 160-6000001616536-53

SAZNAJTE VIŠE:

EKSKLUZIVNO, BEBEK: Pevaću i sa 100 godina, a sa Bregom ću da sviram samo pod jednim uslovom… (VIDEO)

DANICA CRNOGORČEVIĆ OTKRIVA ZA SERBIAN TIMES: Trudna sam, čekamo četvrto dete!

GALA DOGAĐAJ U ČIKAGU: Uz “Tamo daleko” proslavljen prvi direktan let “Er Srbije” iz Beograda! (FOTO GALERIJA + VIDEO)

Izvor: Telegraf
Foto: Telegraf

YOU MAY LIKE

"NIJE BIO TAKAV, PROMENIO SE U PUBERTETU": Ispovest majke dečaka koji je izvršio masakr u školi!
PODRŠKA IZ PARIZA: Francuska teniserka igra u patikama sa srpskom trobojkom i hramom Svetog Save! (FOTO)
"DEPORTUJTE GA, NIJE GA BRIGA": Britanac napisao šokantan tekst o Novaku Đokoviću i Kosmetu!
MLADI SRBIN NA TRAGU VELIKOG IZUMA: Vidak je doktorand i dobitnik nagrade "Mihajlo Pupin", njegov trojanski konj mogao bi biti lek za rak! (FOTO)
OGLASIO SE ROLAN GAROS: Evo da li će Nole biti kažnjen zbog poruke "Kosovo je srce Srbije"!
RODIO SE KAO SULEJMAN, SADA JE DUŠAN: Nisam prešao u pravoslavlje, samo sam mu se vratio!
MESTO GDE JE BOG ŽIV: Patrijarh Pavle pre 30 godina spasao srpski manastir u Americi, danas u njega po lek dolaze oboleli od kancera! (FOTO GALERIJA)
NAJBOLJE PRISILNO SLETANJE U ISTORIJI: Pad bez ijedne žrtve! (VIDEO)