Connect with us

Srbija

I SRBIJA IMA SVOJ FERRERA ERBOGNONE: Kosjerić pored Valjeva, žarišta korone, nema nijednog zaraženog građanina (FOTO)

Published

on

Ovaj gradić uspešno odoleva nevidljivom neprijatelju i zato se može reći da je trenutno poput italijanskog gradića Ferrara Erbognone, koji iako se nalazi u srcu Lomboradije nema nijedan potvrđen slučaj zaraze

U Srbiji je virusom korona trenutno inficirano preko 1000 osoba, u Zlatiborskom okrugu potvrđeno je 11 slučajeva, a Valjevo je takođe jedno od žarišta, međutim opština Kosjerić koja se nalazi na pola puta između Valjeva i Užica i dalje nema nijednog zaraženog.

Građani su veoma disciplinovani, na ulicama se retko ko može videti, i ako izađu nose maske i rukavice

Ovaj gradić uspešno odoleva nevidljivom neprijatelju i zato se može reći da je trenutno poput italijanskog gradića Ferrera Erbognone, koji iako se nalazi u srcu Lomboradije nema nijedan potvrđen slučaj zaraze.  

PUST GRAD: Građani poštuju mere, ne izlaze napolje

„Građani su veoma disciplinovani, na ulicama se retko ko može videti, i ako izađu nose maske i rukavice. Za sve vreme trajanja policijskog časa nije evidentirano nijedno kršenje, niti je napisina ijedna prijava. Prema preporukama ZZJZ vršimo dezinfekciju javnih površina i stambenih zgrada hipohloridom“, izjavio je Žarko Đokić predsednik opštine Kosjerić.

NEMA ZARAŽENIH: Nema nijedne napisane prijave u gradu

Prema njegovim rečima, u samoizolaciji trenutno se nalazi 56 osoba, jer su se vratile sa putovanja i policija ih proverava tri puta dnevno, za sada su postojala samo tri sumnjiva slučaja i kod njih je rezultat testa bio negativan.

IZVOR: Rina FOTO: Rina

Advertisement