Connect with us

aktuelno

“EL GRANDE MILOVAN”: Užičanin u jeku korone stigao peške u Moskvu, sa šajkačom na čelu i rakijom za Putina

Published

on

Poslednja vest glasi da je ovaj Užičanin uspeo da stigne u glavni grad Rusije. No, postavlja se pitanje šta će dalje u zatvorenoj Moskvi i da li će mu se želja ispuniti da upozna predsednika Putina

Mnogima od nas koronavirus promenio je planove, ali šta tek da kaže Užičanin Milovan Milutinović (73) koji je peške iz svog grada još u februaru krenuo za Moskvu sa slikom Putina i flašom rakije koju je hteo da mu uruči na Dan pobede.

Za putešestvije Milovana Milutinovića sazao je i naš ambasador u Moskvi, Miroslav Lazanjski, koji je danima posle toga pokušavao da mu uđe u trag.

Poslednja vest glasi da je ovaj Užičanin uspeo da stigne u glavni grad Rusije. No, postavlja se pitanje šta će dalje u zatvorenoj Moskvi i da li će mu se želja ispuniti da upozna predsednika Putina.

U video-uključenju Milovan kaže da se posle svih nedaća i muka koje su ga pratile na putu od Užica do Moskve, sada oseća odlično – psihički, fizički i mentalno.

Ambasador Srbije u Moskvi, Miroslav Lazanjski, podseća da je Milovan krenuo iz Užica pre skoro dva meseca, a da je njegov dnevni tempo nastupanja bio oko 40 do 50 kilometara. Kako sam tvrdi, sa sobom nosi po litar mleka okačen o kaiš s jedne i druge strane tela i litar vode. Osoblje ambasade ga je prozvalo „El Grande Milovan“.

U Belorusiji je dobio neku potvrdu boravka od 30 dana, ali je iz Belorusije u Rusiju ušao bez ikakve granične kontrole,

„U Belorusiji je dobio neku potvrdu boravka od 30 dana, ali je iz Belorusije u Rusiju ušao bez ikakve granične kontrole, jer tu ne postoji granica. Usput su ga u nekoliko navrata zaustavili ruski policajci kojima je pokazao sliku predsednika Putina i rakiju koju mu nosi, sa sve šajkačom na glavi, a oni su ga gledali kao neko čudo“, navodi ambasador Lazanjski.

Usput su ga u nekoliko navrata zaustavili ruski policajci kojima je pokazao sliku predsednika Putina i rakiju koju mu nosi, sa sve šajkačom na glavi, a oni su ga gledali kao neko čudo

Milovan je putovao mimo glavnih puteva, navodno prateći kartu, ali i držeći se onog starog načela, ‘kartu čitaj, al seljaka pitaj’. Kako god, na kraju je uspeo da se probije do Podmoskovlja i dalje ne gubi nadu da će 9. maja imati priliku da na paradi u čast Dana pobede, lično upozna predsednika Putina. Čak se i ruska televizija zainteresovala za njegov podvig i nameru.

„Imaćemo možda problem, kad sve ovo prođe, šta će Rusija reći zbog načina kako je ušao u zemlju. Ali nadamo se da ćemo to uspeti da izgladimo“, kaže ambasador Srbije u Moskvi, dodajući da o njemu sada brinu svi u ambasadi jer nepokolebljiv duh, upornost, snaga i odlučnost koju El Grande Milovan ima u 73. godini života zaslužuje priznanje.

IZVOR: RTS FOTO: Printscreen

Advertisement