Chicago, IL
39°
Clear
6:25 am5:40 pm CST
Feels like: 30°F
Wind: 13mph S
Humidity: 44%
Pressure: 30.32"Hg
UV index: 0
11 pm12 am1 am2 am3 am
37°F
37°F
34°F
34°F
34°F
FriSatSunMonTue
46°F / 36°F
55°F / 45°F
66°F / 50°F
68°F / 43°F
46°F / 36°F

Published 3 months ago

By Serbian Times

I HEROJIMA TREBA POMOĆ: Doktor Aca uprkos teškoj bolesti ne odustaje od pacijenata, njegov kolega uputio potresan apel!

Doktor Aleksandar Babić (47) iz Trebinja boluje od cistične fibroze, ima i Kartagenerov sindrom, ali svaki dan nesebično dolazi na posao i pomaže pacijentima.

Doktor Ivica Zdravković je otkrio da je njegov kolega po ceo dan prikačen na kiseonik i da se godinama bori sa cističnom fibrozom koja mu je skroz uništila pluća.

-Nisam znao kako drugačije, pa ću ovako, kako jedino i umem, direktno i konkretno. Ovo je Aleksandar Babić. Doktor Aleksandar Babić. Kolega. Jedan car, dobričina, šaljivdžija, srce kao kuća… Aca živi u Trebinju. Ima 47 godina, oženjen, radi kao lekar u domu zdravlja. I na kiseoniku je. Po ceo dan. Bori se sa cističnom fibrozom koja mu je uništila pluća. Bori se kao lav. Ide na posao pod kiseonikom. Ne da se. I tako već godinama… Ova fotografija snimljena je pre nekoliko dana. Poslao mi je da se pohvali kako je uspeo da dođe do ordinacije. Da pomaže drugima… A kako da mi pomognemo njemu? Malopre sam pisao Univerzitetskoj klinici za torakalnu hirurgiju u Beču koja je u poslednjih nekoliko godina izvela najvise transplantacija pluća u Evropi. Ne znam kad će mi i da li će mi odgovoriti. A potrebno je samo da ga vide. Da kažu da li bi ga operisali. Ima li nade – navodi doktor Zdravković na svom profilu na društvenim mrežama.

Cistična fibroza, međutim, nije jedini problem doktora Babića.

-Aca je posebno čudo. Ima Kartagenerov sindrom. Svi su mu organi smešteni naopako, srce je desno, a jetra levo… To je dopunska muka. Eto. Pa sad ko ume ili zna kako da pomognemo ovoj dobroj duši neka se javi. Najbolje naši ljudi koji imaju kontakt u Beču na Univerzitetskoj klinici za torakalnu hururgiju. Da krenemo od nekud. Da odvedemo Acu tamo. Da ga neko sprovede gde treba… Aco, drži se! Ne damo te, bre – navodi doktor Zdravković.

PROČITAJTE VIŠE:

NEVENKA OSTVARILA SVOJ SAN: U 69. godini je završila treći fakultet, a najveća podrška joj je bio on!

HUMANOST NA DELU: Beogradski gimnazijalci prikupljaju higijenske pakete za beskućnike! (FOTO)

VELIKI USPEH SRPSKIH STUDENATA: Najbolji u Strazburu, pobednici takmičenja u simulaciji suđenja! (FOTO)

Izvor: Kurir
Foto: Printscreen Facebook

YOU MAY LIKE