Chicago
36°
Ведро
6:56 am4:21 pm CST
Осећај: 28°F
Ветар: 9mph SW
Влажност: 76%
Притисак: 29.94"Hg
УВ индекс: 0
ЧетПетСуб
50/39°F
43/39°F
45/37°F

Published 2 godine ranije

By admin

HVALA, DOBRI LJUDI: Mali Dragoslav ostao bez oca, tražio samo jednu kozu a meštani mu sagradili i dom!

Priča o devetogodišnjem Dragoslavu iz ivanjičkog sela Kušići prošle godine obišla je Srbiju. Nakon što mu je preminuo otac ostao je sam sa majkom i preživljavao u veoma teškim uslovima. Kućerak je bio trošan, a krov sa svakim jačim snegom pretio da se sruši. Ipak ovaj dečak imao je samo jednu želju – da dobije ovcu ili kozu, a dobri ljudi su mu to tada i ispunili.

Međutim, dobrom delima tu nije bio kraj jer se Dragoslav sa majkom uselio u renoviranu kuću u kojoj ima sve uslove za normalno odrastanje. Osmeh na njegovom licu rekao je više od hiljadu reči.

“Mnogo sam srećan, najviše mi se sviđa računar i to što je u kući sada toplo. Moći ću nekad i drugare da pozovem kod mene”, rekao je za RINU mali Dragoslav.

U izgradnju kuće za ovog dečaka iz Kušića uključila se viber grupa Dobri Samarjanin i lokalna samouprava iz Ivanjice. Prvo su pomagali dopremajući hranu, drva, kućne aparate a zatim je počela i izgradnja kuće.

“Pre skoro godinu dana smo prvi put bili kod Dragoslava i danas kad se useljava u svoj novi dom i nama je srce puno. Pred nama nije bio lak zadatak, jer je zbog lošeg puta bilo jako zahtevno transportovati sav potrebni materijal do kuće. Uspeli smo zahvaljujući ljudima dobre volje, a kad vidimo da su Dragoslav i njegova majka srećni znamo da smo ispunili cilj. Želimo da odrasta bezbrižno, da ima uslove i svakako ćemo i dalje pomagati i truditi se da izraste u dobrg, vrednog i poštenog čoveka”, izjavio je je predsednik opštine Ivanjica Momčilo Mitrović.

Inače, ovo nije prvo dobro delo viber grupe Dobri Samarjanin koja je do sada pomogla na stotine ljudi, nahranila gladne i skućila siromašne. Do sada su podigli deset kuća, a u planu je izgradnja još jedne u Močiocima. Kuću će dobiti majka osmoro dece koja je nakon pogibije muža ostala sama sa njima.

Izvor: Rina Foto: Rina

YOU MAY LIKE