Connect with us

događaji

HUMANITARNO VEČE U NJUJORKU: Fondacija Divac i Njujorška filantropska zajednica prikupili 54.000$ za srpske srednjoškolce

Published

on

Novcem će biti stipendirani srednjoškolci koji pokazuju izuzetne rezultate i pored otežanih uslova života. Nagrade za filantropiju dobili Anka Erne, Milorad Jurković (Mile stolar) i Zorka Milić, a program su vodili glumci Katarina Radivojević i Radivoje Raša Bukvić

Pod pokroviteljstvom Fondacije Ana i Vlade Divac i u saradnji sa filantropskom zajednicom u Njujorku prošle je nedelje organizovana Prva srpska filantropska gala večera.

U restoranu “Tribeca 360 Rooftop” okupilo se 350 filantropa iz SAD-a, Kanade i Evrope koji su te večeri donirali ukupno 54.000 dolara.

Prikupljena sredstva namenjena su za srednjoškolske stipendije u Srbiji. Fondacija Ana i Vlade Divac je tokom tri godine, zahvaljujući donatorima, dodelila 276 stipendija srednjoškolcima koji pokazuju izvanredan uspeh u školi, imaju otežane okolnosti odrastanja, ali svakodnevno pokazuju izuzetnost ostvarujući odlične rezultate na takmičenjima iz raznih oblasti nauke i umetnosti. Ujedno nesebično pomažu drugima kroz volonterske aktivnosti.

POMOĆ ZA SREDNJOŠKOLCE: Atmosfera sa Prve srspke filantropske večere

Tokom donatorske večeri dodeljene su nagrade za filantropiju koje su dobili – Anka Erne za doprinos iz dijaspore, Milorad Jurković (Mile stolar) za doprinos filantropiji u Srbiji i Zorka Milić za dugogodišnji doprinos srpskoj zajednici.

Katarina Radivojević je vodila program tokom večeri i ulogu je delila sa kolegom Radivojem Rašom Bukvićem.

Ovo je bila prilika da se ljudi, koji su na različite načine povezani sa Srbijom, okupe, razmene ideje i učvrste filantropsku mrežu koja jača u SAD-a zahvaljujući nekolicini ljudi koji su osmislili ovaj događaj.

MISSION ACCOMPLISHED: Tim koji je organizovao filantropsku večeru

Ideju za filantropsko gala veče u Njujorku pokrenuo je Petar Marković koji je i vodio organizacioni tim koji je činio sedamnaest entuzijasta i profesionalaca iz različitih branši – finansija, konsaltinga, marketinga, menadžmenta, modne industrije, preduzetništva, i umetnosti. Deo tima su bili Marija Tomić, Andrea Pavlović, Igor Mladenović, Nikola Ostojić, Srdjan Vuković, Ognjen Antanasković, Mark Jovanović, Ivana Nikolić, Gordana Jelić, Bozidar Jovicević, Đorđe Petković, Marta Stijepović, i Milos Čitaković. U timu je bilo i troje naših umetnika. Aleksandra Denda, džez/soul kantautorka, bila je zadužena za umetničko-muzički program večeri, i takođe je nastupila sa svojom etno vokalnom grupom ROSA.

Pored vođenja programa, Katarina Radivojević je radila na organizovanju nastupa folklorne grupe Opančići. Filmski producent Stevan Mraović je napravio video materijal za događaj. 

Tekst: A.K. Foto: Fondacija Ana i Vlade Divac

Advertisement