Connect with us

Srbija

HUMANI SVEŠTENIK PONOVO NA DELU: Gradi kuću za šestočlanu porodicu Kalušević, suze radosnice zalile temelje (FOTO)

Published

on

Jedna od najlepših slika iz Srbije ovih dana stiže iz Ivanjice.

Viber grupa “Dobri Samarjanin”, koja je do sad pomogla mnogim porodicama, nije zaboravila časne, vredne i poštene Kaluševiće. Šestočlana porodica sa četvoro dece živela je u dve trošne prostorije, bez kupatila.

Mališani su se oblačili i učili na smenu,ali ni to ih nije sprečilo da budu odlični đaci. Sada je njihovo dvorište puno radnika, a prvi iskopani temelji zaliveni su suzama, ali radosnicama.

DOBRI SAMARJANIN: Udruženje pokrenulo akciju za porodicu Kalušević

“Pozvala nas je njihova komšinica i objasnila u kakvim uslovima žive, aktivirali smo se i odmah nakon vanrednog stanja krenuli na posao. Svi su tu da pomognu i rodbina, komšije i prijatelji. A očekujemo da se kao i uvek uključi i veliki broj dobrih Samarjana kako bi Kaluševići što pre dobili pristojan krov nad glavom”, rekao je sveštenik Siniša Nikitović, pokretač viber grupe “Dobri Samarjanin”.

TEMELJI IZLIVENI: Radi se udarnički da bi deca uskoro imala krov nad glavom

U celu akciju uključila se i lokalna samouprava, a pomoć dobrih ljudi uvek je dobrodošla. Konačno će i dobra deca Kaluševića imati pristojan dom, sobu i kupatilo, a osmeh na njihovim licima govori više od hiljadu reči.

Izvor/Foto: RINA

Advertisement