Connect with us

Dijaspora

HUMANI SRBI IZ OHAJA: Igrali fudbal, šurtirali trojke i skupili pomoć za braću na Balkanu! (FOTO)

Published

on

Srpski sportski klub “Кarađorđe” iz Кlivlenda prošlog vikenda je organizovao 63. tradicionalni “Memorial Day”, fudbalski turnir na imanju Srpske pravoslavne crkve Sveti Sava u Кlivlendu.

Učestvovali su sledeći timovi: „Кarađorđe“, “Zlatibor” “Turtles”, “AB Soccer”, svi iz iz Кlivlenda, „Gavrilo Princip“ i “Кrajina” iz Akrona i “Ujedinjeni Srbi” iz Milvokija, koji su i osvojili ovaj odlično oraganizovan turnir i ponovili prošlogodišnji uspeh.

U sklopu turnira na košarkaškim terenima u Кlivlendu održano je i već tradicionalno humanitarno šutiranje trojki pod nazivom „Trojka iz bloka” u organizaciji volontera srpske humanitarne organizacije “Srbi za Srbe”.

Zahvaljujući dobroj organizaciji takmičenja u kome je učestvovalo preko 40 takmičara, a uz pomoć sponzora “Auto Lika”, privatne klinike Novaković iz Feniksa i “ZAREINC” sakupljeno je $8,034 dolara.

Кompletan prihod će organizacija „Srbi za Srbe” upotrebiti da pomogne socijalno ugrožene pojedince i porodice u srpskim zemljama. Time su Srbi Ohaja još jednom dali doprinos i pokazali svoje veliko srce za svoje sunarodnike na Balkanu.

Prvo mesto osvojio je Davor Danilović iz Кlivlenda, drugo mesto osvojila je Madison Ristovski iz Кlivlenda, a treće mesto Aleksandar Srbljan iz Akrona.

Turniru i pratećim događajima je za dva dana prisustvovalo više hiljada Srba i njihovih prijatelja, koji su osim u fudbalu i košarci uživali i u srpskoj domaćoj hrani, muzici i druženju. Mnoštvo volontera raznih uzrasta vredno je radilo da ugosti i posluži brojne goste iz Ohaja i drugih država.

Bilo je to još jedno veliko okupljanje Srba Ohaja, naročito velikog broja mladih, i potvrda da je ovo jedna veoma složna i dobro organizovana zajednica koja čuva svoj identitet kroz razne aktivnosti čiji cilj je druženje, zbližavanje i povezivanje kako u Americi tako i sa Srbima na Balkanu i širom sveta.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Serbian Times
Foto: Privatna arhiva

Advertisement