Chicago
50°
Делимично облачно
6:57 am4:20 pm CST
Осећај: 45°F
Ветар: 17mph SW
Влажност: 56%
Притисак: 29.8"Hg
УВ индекс: 2
ПетСубНед
43/39°F
43/37°F
41/32°F

Published 2 godine ranije

By admin

HRVATI BESNI: Dron imao bombu koja je eksplodirala, nezadovoljni smo reakcijom suseda! (VIDEO)

Hrvatski ministar odbrane Mario Banožić izjavio je da su u ostacima letelice koja se u četvrtak srušila na području Zagreba pronađeni ostaci avio-bombe, te da su zaključili da je sovjetske proizvodnje. Posle opsežne operacije letelica je danas izvučena iz kratera.

Mario Banožić stigao je na mesto gde je izvučena letelica za koju se sumnja, prema rečima načelnika Vojne policije Oružanih snaga Republike Hrvatske Vlada Kovačevića, da je nosila eksplozivnu napravu.

“Pronađeni su tragovi eksploziva i tragovi da ovo nije bila izvidnička letjelica. Našli smo dijelove avio-bombe. Zaključili smo da je također sovjetske proizvodnje. Nakon analize ćemo moći reći koja je svrha. Bomba se koristila na avionima”, izjavio je Banožić.

Rekao je da je istraga ušla u završnu fazu, prenosi Indeks.hr.

Banožić je kazao da bombe više nema. “Bila je bomba, nema je više. To je prošlo-svršeno vrijeme”, istakao je.

Potvrdio je da je bomba eksplodirala, ali još se ne zna kada.

“Pojedini sklopovi ne odgovaraju povijesnom razdoblju, vjerujem da ćemo i po oštećenjima uspjeti utvrditi čija je letjelica. Crna kutija je oštećena, ali vjerujemo da ćemo nešto iz nje uspjeti izvuči”, izjavio je hrvatski ministar odbrane.

Dodao je da će se sa “saveznicima detaljno analizirati što se sve događalo”.

“Jasno je da nismo zadovoljni reakcijom zemalja koje su puno prije vidjele objekat i mogle ga uočiti, ali nisu reagirale”, istakao je Banožić.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RTS
Foto: Printscreen YouTube / PIXSELL

YOU MAY LIKE