Chicago
82°
Sunny
6:47 am6:32 pm CDT
Feels like: 84°F
Wind: 5mph SE
Humidity: 50%
Pressure: 30.25"Hg
UV index: 5
MonTueWed
81/63°F
82/68°F
81/64°F

Published 2 years ago

By admin

DONALD TRAMP UVEREN: Biće sve gore u Ukrajini, Putin neće stati!

Bivši američki predsednik Donald Tramp smatra da će se situacija u Ukrajini pogoršati i da ruski predsednik Vladimir Putin neće zaustaviti rat, prenose agencije.

“Ovo bi moglo dovesti do trećeg svetskog rata. Vidim šta se događa. Jer ako mislite da će Putin stati, biće sve gore i gore. On to neće prihvatiti i nemamo nikoga ko bi mogao da razgovara”, rekao je Tramp na mitingu u Južnoj Karolini.

Navodeći kako je on bio taj koji je mogao da pregovara sa Putinom, kritikovao je administraciju predsednika Džoa Bajdena ističući da Putin nikada ne bi pokrenuo rat tokom njegovog mandata.

Tramp tvrdi da je njegova posebnost održala SAD izvan rata tekom četiri godine njegovog mandata.

“Bio sam jedini predsednik u skoro četiri decenije koji nije uveo Ameriku u nove sukobe”, poručio je Tramp i dodao: “Niko nikada nije bio oštriji prema Rusiji od mene”.

Bivši predsednik je zaključio i da SAD ne smeju biti toliko zavisni od ruskih energenata.

Prema podacima Ujedinjenih nacija (UN), najmanje 564 civila su ubijena, a 982 su povređena u Ukrajini od početka rata 24. februara.

UN-a agencija za izbeglice objavila je da je više od 2,5 miliona ljudi iz Ukrajine pobeglo u susedne zemlje, a da je oko dva miliona raseljenih u Ukrajini.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Serbian Times
Foto: Printscreen YouTube / Guardian News

YOU MAY LIKE