Chicago
45°
Магла
6:58 am4:20 pm CST
Осећај: 39°F
Ветар: 10mph NE
Влажност: 84%
Притисак: 29.88"Hg
УВ индекс: 0
СубНедПон
45/39°F
43/34°F
43/34°F

Published 2 godine ranije

By Antonije Kovačević

HRVATSKI MATURANTI: “Ljudi, bežite iz Hrvatske, nema budućnosti ovde, sve je korumpirano”

Juče su hrvatski maturanti obeležili kraj srednjoškolskog obrazovanja. Zagrebački maturanti od ranog jutra su slavili na ulicama grada, a nov inar Indexa im je postavio nekoliko pitanja.

Reportera je zanimalo da li je pandemija koronavirusa uticala na njihovo školovanje, budući da je poslednje dve godine deo školaraca morao od kuće slušati online nastavu, umesto da sedi u klupama u školi sa svojim kolegama. Mišljenja o utjecaju korone na školovanje su podeljena.

“Da, jako je uticala”, “Nismo išli dve godine u školu, nismo imali matursku ekskurziju i prebrzo je sve prošlo”, “Pozitivno je uticala, prošao sam razred zahvaljujući njoj”, “Izgubili smo dve godine školovanja”, “Jedina posledica koju smo osetili je što nismo išli na matursku ekskurziju”, rekli su maturanti.

Dio maturanata želi odseliti iz države

Novinar ih je pitao i da li i šta planiraju nakon srednje škole.

“Fakultet, svakako”, “Planiram da pokrendem biznis za koji ne treba znati policija”, “Prvi izbor mi je Šumarski fakultet, ali imam rodbinu u Münchenu pa sam mislio tamo da odem”, “Radi’u s minimalnom platom”, “Nemam planova”, “Planiram otvoriti salon za čupanje obrva. Ako tko treba čupanje obrva, neka se javi”, rekli su.

Otkrili su i planiraju li ostati u Hrvatskoj ili će odseliti u inostranstvo.

“Vjerojatno idem van, sever…”, “Mislim da ću ići u Nemačku”, “Hrvatska je najbolja zemlja ikad”, “Ne mogu napolju živeti”, “Imam mogućnost otići van, ako ne uspem u Hrvatskoj, idem van”, “Ljudi, bežite iz Hrvatske, korumpirano je, nema novca za dobar rad”, “Nema budućnosti u Hrvatskoj”, govorili su maturanti.

Izvor&Foto: Index

YOU MAY LIKE