Chicago, IL
61°
Partly Cloudy
6:19 am5:44 pm CDT
Feels like: 57°F
Wind: 11mph SSW
Humidity: 66%
Pressure: 29.89"Hg
UV index: 0
2 am3 am4 am5 am6 am
57°F
57°F
54°F
54°F
52°F
TueWedThuFriSat
43°F / 37°F
45°F / 36°F
48°F / 39°F
48°F / 37°F
43°F / 32°F

Published 2 years ago

By Antonije Kovačević

HOLIVUD SE POKLONIO “TOMI”: Američka rok zvezda i legendarni italijanski fudbaler oduševljeni srpskim filmom i rakijom! (FOTO GALERIJA)

Holivudska premijera filma “Toma” bila je baš onakva kakva se i mogla očekivati – glamurozna. U predivnom ambijentu Fine Arts Theatre u Los Anđelesu dupke ispunjena sala je ovacijama ispratila film, iako ga ovaj put nije pratio poklon glumaca i režisera Dragana Bjelogrlića, koji su se u međuvremenu vratili za Srbiju zbog obaveza.

To, međutim, nije smetalo Balkancima koji su došli iz svih krajeva Kalifornije, od severnog San Franciska, pa do San Diega na jugu, da dođu i odaju priznanje filmu koji će uskoro prosklaviti i svog milionitog gledaoca.

Voditelj programa Antonije Kovačević je u najavi filma rekao da se uz njega “u proseku potroši 1,5 pakovanja papirnatih maramica i prolije dva deci suza”. Ove reči, iako izrečene u šali, nisu bile daleko od istine, a gledaoci su kraj filma dočekali plačnih očiju, ali ozarenih lica.

Kada je u jednom trenutku, nakon što su se svetla u sali popalila, voditelj upitao prisutne koliko im je smetalo što “filmski Toma”, Milan Marić, fizički uopšte ne podseća na “pravog Tomu”, oni su, umesto rečima, odgovorili gromoglasnim aplauzom, te tako pokazali šta misle o glumačkom umeću nove zvezde srpskog filmskog neba.

Specijalni gost premijere bio je američka rok zvezda Bil Gould, lider čuvenog benda Faith No More, koji je plačnih očiju na sceni izjavio kako ga je film emotivno potresao. Bio je, takođe, oduševljen muzikom koju je u njemu čuo, nazvavši je “dubokom i kompleksnom”,, dodavši na kraju da se sada uverio da i Srbi imaju “svoj bluz”.

Posle razgovora o filmu usledio je muzički deo programa. Za razliku od dosadašnjih američkih premijera, kada su za muzičku pratnju birani klavir i gitara, na premijeri u Los Anđelesu gledaoci su imali priliku da uživaju u zvuku harmonike u rukama majstora ovog instrumenta Vladana Beljića. Njemu je u pomoć priskočila sjajna Milena Gligić, koja je pre projekcije otpevala američku i srpsku himnu, a kasnije je svojim glasom podsetila na legendarnu Silvanu Armenulić i zlatno doba jugoslovenske folk muzike.

Premijeri je prisustvovao i zvezda Youtuba Ron Holsey, koji je naše ljude nebrojeno puta oduševio verno skidajući klasike srpske narodne muzike.

After party je održan u čuvenom losanđeleskom klub/restoranu “No.10”, gde je društvo sa premijere “Tome” ugostio legendarni italijanski fudbaler, kapiten Juventusa i reprezentacije Alesandro Del Pjero. On je svojim gostima nazdravio čašom američko-srpske rakije “Yebiga”, koja mu se toliko dopala da je odmah poručio svojim menadžerima da je uvrste u restoranski meni.

ODUŠEVLJEN SRPSKIM FILMOVIMA I RAKIJOM: Legendarni Del Pjero ugostio društvo sa premijere u svom restoranu “No.10”

Yebiga rakija je, inače, uz najveći svetski dileršip Jaguara i Land Rovera – “LA Jaguar Land Rover”, bila i generalni sponzor premijere, a njegovi sadašnji i bivši menadžeri, Vladimir Pejčić i Nenad Sekulić, su svojim prisustvom uveličali ovaj događaj. Ove dve kompanije, uz trećeg sponzora, restoran “Aromu”, odranije su poznati kao pokrovitelji kulturnih događaja srpske i balkanske dijaspore.

Organizatori događaja bili su Chicago Events na čelu sa Ivanom Milano-Kovačević, i American-Serbian Association For Prosperity koji predvodi Marina Švabić. Medijski sponzor američke turneje filma “Toma” je portal Serbian Times, na kome uvek možete naći najnovije vesti i najzanimljivije priče i reportaže iz dijaspore i matice.

Piše: Serbian Times Foto: Ivana Milano-Kovačević

YOU MAY LIKE