Chicago
10°
Clear
7:04 am5:02 pm CST
Feels like: -4°F
Wind: 11mph WNW
Humidity: 48%
Pressure: 30.48"Hg
UV index: 0
TueWedThu
12/5°F
27/19°F
30/5°F

Published 14:23

By admin

HOLIVUD NA ŠUMADIJSKI NAČIN: Srbin svom selu poklonio turističku atrakciju! (FOTO)

Ukoliko ste iz pravca Beograda krenuli Ibarskom magistralom u pravcu Čačka, sigurno ste obroncima Rudnika primetili čuveni natpis koji se može videti još samo na brdima iznad Los Anđelesa. Zahvaljujući samo jednom čoveku, meštaninu Ivanu Jakovljeviću, koji je od obične livade napravio pravu turističku atrakciju, Srbija takođe ima svoj Holivid i to na šumadijski način.

„Кao veliki filmofil, želeo sam da mom selu u kom sam ostao da živim sa prodicom, poklonim nešto nesvakidašnje i odluka je pala na Srpski Holivud“, kaže kroz osmeh Ivan za RINU.

Ivan Jakovljević / RINA

Brdo Straževica koje se nalazi iznad njegove kuće, a sa kog puca neverovatan pogled na pola Šumadije učinilo mu se idealnim mestom na kojem je osvanulo osam dobro poznatih slova, koja smo do tad gledali samo u američkim filmovima.

“Izbacio sam jedno slovo “l”, da ne bude da sam napravio čist plagijat i kako bih izbegao potenciojaklne tužbe, a u desnom uglu može se videti kako piše da je to “srpski Holivud”. Ovaj projekat sam osmislio u glavi, ali nisam imao doboljno novca da ga realizujem u praksi, stoga sam podigao kredit koji sam potom otplačivao dve godine“, priča Ivan kog komšije sa pravom nazivaju i Ivo Car.

Čuvena slova je Ivan pravio od metala, a za skoro deceniju ipo ona su se poprilično pohabala, pa je vreme za rekonstrukciju kako bi srpski Holivud zasijao novim, zvezdanim sjajem.

“U planu je da to uskoro realizujemo, da napravimo slova od aliminijumskog lima, koja bi mogla da traju narednih godina”, izjavio je Ivan i dodaje da preko društvenih mreža intenzivno traži investitore koji bi ovde napravili manji hotel.

Najveća ljuljaška u Srbiji / RINA

“Siguran sam da bi se ovde posao dobro razvijao, jer dosta je posetilaca, ali ovde nemaju gde da popiju kafu ili sok, ili da prenoće. Zato je potrebno da ovu lokaciju neko od investitora prepozna, jer zaista ima šta da ponudi”, naglasio je on.

A dok ne stigne investitor, Ivan se pobrinuo za brojne sadržaje na Srpskom Holovdu, tako da vas tu očekuje najveća ljuljaška u Srbiji, praćka sa kojom možete da se „katapultirate“ do susedne Ostrvice (doduše samo na fotografiji), Čkaljin vajat i tradicionalna krčma u planini.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

https://www.instagram.com/p/COLb9EAKng2/?utm_source=ig_web_copy_link

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE

KOLUMNA, KOVAČEVIĆ: Đokovićev put kojim se ređe ide, popločan očevim glupostima, našim kompleksima i svetskom zaverom
ENVER KRENUO NA HODOČAŠĆE U MEKU: Srbi me zaustavljaju na putu, časte ručkom, plate smeštaj!
BRITANSKI NOVINAR OPISAO NOLETOV PUT DO VRHA: "Diskvalifikovan, zabranjen, deportovan" i na kraju najbolji!
PATRIJARH STIGAO U ČIKAGO, DOČEKALA GA DECA I PESMA: "Najveće moje zadovoljstvo je susret sa braćom i sestrama, susret sa ljudima"
“ON JE NAJVEĆI KOJI JE IKADA DRŽAO REKET”: Cicipas se poklonio Noletu: Hvala ti što me činiš boljim!
ISPLIVALO TELO NA PLAŽI: Policija ispituje da li je u pitanju Ana Volš!
IVANIŠEVIĆ OTVORIO DUŠU: Nole može da urla i da me psuje, ali mora da pobeđuje, i ja sam bio lud!
PREOKRET U AUSTRALIJSKIM MEDIJIMA: Histerija oko Srđana Đokovića dobila novu dimenziju!