Connect with us

Amerika

HILJADE IMIGRANATA HRLE KA GRANICI: “Predsednik Bajden će nam pomoći, on će nam dati papire!” (VIDEO)

Published

on

Honduraski migrant, koji se u karavanu, zajedno sa hiljadama zemljaka i imigranata iz drugih država centralne Amerike, približava granici Sjedinjenih Država, kaže da im novoizabrani predsednik Džo Bajden daje „100 dana da stignu“ u zemlju.

Neimenovani migrant je u intervjuu koji je CNN snimio, rekao da želi „strpljenje i molitve da možemo doći do SAD-a, jer tamo imaju novog predsednika: Bajdena“.

„Pomoći će svima nama, daće nam 100 dana da dođemo do SAD i dati nam legalne papire, kako bismo mogli da obezbedimo bolji život za svoju decu i za svoje porodice“, nastavio je čovek.

Migrant je jedan od hiljada putnika koji se iz Hondurasa kreću ka SAD, čiju su jednu grupu vlasti u Gvatemali nedavno zaustavile.

Grupa i dalje pokušava da se probije, mnogi su krenuli zaobilaznim putevima, a većina kaže da se neće vratiti u svoju zemlju, koju su desetkovala dva uragana, nasilje bandi i ekonomska propast.

Nakon što je u kampanji obećavao da će imigrantima dozvoliti ulaz u SAD, Bajden je pre dva dana poručio koloni iz Hondurasa da ne dolazi, kao i da neće odmah povući ograničenja azila predsednika Trampa na meksičkoj granici.

Budući vrhovni komandant rekao je da će njegovo početno obećanje da će poništiti imigracionu politiku svog prethodnika u prvih 100 dana biti odloženo kako bi se izbeglo „2 miliona ljudi na našoj granici“.

Umesto toga, rekao je da će sarađivati s Kongresom kako bi dobio sredstva potrebna za postavljanje azilantskih sudija koji bi saslušali i rešili zaostale predmete – proces za koji je upozorio da bi mogao trajati do šest meseci.

„Već sam počeo da razgovaram o tim pitanjima sa predsednikom Meksika i našim prijateljima iz Latinske Amerike, a vremenski okvir je da to učinimo tako da u stvari učinimo to boljim, a ne gorim“, rekao je Bajden na konferenciji za novinare, na pitanje o uvođenju novih imigracionih politika.

Izvor: New York Post Foto: Youtube

Advertisement