Chicago, IL
36°
Sunny
6:01 am7:37 pm CDT
Feels like: 28°F
Wind: 12mph WNW
Humidity: 53%
Pressure: 30.23"Hg
UV index: 0
8 am9 am10 am11 am12 pm
37°F
41°F
43°F
45°F
45°F
SunMonTueWedThu
59°F / 41°F
64°F / 52°F
59°F / 39°F
46°F / 37°F
54°F / 45°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

HAOS NA AMERIČKOJ GRANICI: Imigranti iz Venecuele pokušali da probiju kordon, policija intervenisala!

Amerikanci su sprečili stotine uglavnom venecuelanskih migranata da uđu u Sjedinjene Države iz Meksika. U nedelju je velika grupa prošla kroz meksičku granicu i tražila azil u SAD, ali ih je zaustavila žičana ograda, kao i barijere i zaštitne ograde.

Besni zbog problema oko zakazivanja sastanaka u vezi sa zahtevima za azil na aplikaciji američke vlade, migranti su se okupili u gradu Sijudad Varez na granici, ali nisu mogli da prođu u Ameriku. Mnogi od njih poveli su malu decu.

U nekom momentu, pokušali su da probiju narandžastu plastičnu barijeru na američkoj granici, kako pokazuju fotografije Rojtersa. Neki ljudi kažu da je korišćen biber sprej da bi ih razbežali.

“Molim vas, samo želimo da uđemo da bismo pomogle našim porodicama, da imamo budućnost i da pomognem mojoj porodici”, rekla je kroz suze Kamila Paz, osamnaestogodišnja Venecuelanka.

Ni služba američke Granične i carinske zaštite, ni meksički vladin nacionalni biro za migrante nisu odmah odgovorili Rojtersu na zahtev za komentar.

Nakon guranja sa nadležnima, migranti su se povukli, a neki su otišli na obale reke Rio Grande odakle su ih, sa druge strane nadgledali američki zvaničnici za imigracije.

Mnogim migrantima je dozlogrdio proces dobijanja azila, od kada je Bajdenova administracija napravila aplikaciju koja se zove “CBP One” i koja je trebalo da organizuje zahteve.

Oni kažu da aplikacija stalno ima greške i zbog velikog broja korisnika ostaju u neizvesnosti u opasnim pograničnim regionima. Sekretarijat za nacionalnu bezbednost naveo je da će nova veryija aplikacije pojednostaviti i ubrzati proces.

Paz kaže da je u “užasnoj sitaciji” i da mesec dana pokušava da pređe granicu, dok primećuje kako joj novac bukvalno nestaje, a nije ni malo bliža sticanju azila.

“Molimo vas, želimo odgovore, aplikacija nam ništa nije pomogla”, kaže Paz.

POVEZANE TEME:

STRAVIČAN PRIZOR U TEKSASU: Trogodišnja devojčica pronašla pištolj, pa slučajno ubila sestru! (VIDEO)

NAJVEĆE CVETANJE MORA U ISTORIJI: Busen morske trave dug 8.000 km se bliži Floridi!

SRPSKI ŠVARCENEGER: Sa 400 dolara došao u Ameriku, ostvario san i postao veliki šampion!

Izvor: Glas Amerike
Foto: Printscreen video Glas Amerike

YOU MAY LIKE