Chicago
64°
Fog
6:45 am6:36 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 4mph SSE
Humidity: 91%
Pressure: 30.14"Hg
UV index: 0
SatSunMon
75/61°F
77/63°F
79/63°F

Published 2 weeks ago

By Serbian Times

HAOS KOD SUBOTICE: Jedna osoba ubijena u oružanom obračunu migranata, privedeno skoro 400 ljudi!

U šumi u naselju Hajdukovo u Subotici sinoć je došlo do obračuna i pucnjave među migrantima, a epilog je troje povređenih i jedan ubijen, prenosi Euronews Srbija.

Na licu mesta izvršen je uviđaj od strane Višeg javnog tužilaštva u Subotici.

Policija je jutros pokrenula veliku akciju suzbijanja migranata na severu zemlje. Akcija je otpočela rano jutros, a na meti su krijumčari migranata na području Subotice, Sombora i Kikinde.

Na terenu je prisutan veliki broj pripadnika MUP-a. Policija je u današnjoj akciji usmerenoj na suzbijanje ilegalnih migracija na području tri grada u Vojvodini pronašla 371 iregularnog migranta i oni se prevoze u prihvatne centre.

Takođe, u akciji su nađene i tri automatske puške, jedna poluautomatska puška i pištolj, dva agregata, kao i 25 pasoša i 12 ličnih karata.

Na teritoriji Policijske uprave Subotica jednom iregularnom migrantu je određeno zadržavanje zbog prekršaja iz oblasti Zakona o strancima, dok su na području Policijske uprave Sombor protiv četiri srpska državljanina podneti zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka zbog sumnje da su učinili prekršaj pomaganje u nezakonitom boravku stranom državljaninu.

Pronađeno oružje

Pomoćnik direktora policije Dragan Vasiljević poručio je da će najveći broj migranata biti sprovden u prihvatne centre.

“Pronađeno je više komada vatrenog oružja, tačnije na jednoj lokaciji nađene su četiri automatske puške. U toku je uviđaj lica mesta i krim-tehnička obrada lica mesta. Videćemo da li nekome od ovih migranata koje smo pronašli na licu mesta pripada to oružje“, rekao je Vasiljević.

Naveo je da je u ovoj akciji po prvi put jedan broj migranata takozvanih “izviđača” pronađen u krošnjama drveća, a da policija prilagođava svoje mere i radnje promenama u njihovim aktivnostima.

“Mogu da poručim svim građanima da mogu da budu maksimalno spokojni i bezbedno će biti na svim područjima u Republici Srbiji“, kazao je Vasiljević.

Istakao je i da će od sutra na području Subotice patrolirati jedan broj pripadnika Žandarmerije.

“Cilj nam je da migranti budu tamo gde im je mesto – u Prihvatnim centrima, da oni koji se kreću da imaju legalnu dokumentaciju, a da broj sukoba među migrantima svedemo na minimum“, rekao je Vasiljević, naglasivši da do sada sukobi u proteklim mesecima nisu doveli do ugrožavanja lokalnog stanovništva, već se radi o sukobima među migrantima, kao i da će policija preduzeti sve mere i radnje da ovakve pojave potpuno anulira.

Akciji je prisustvovao i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić koji je istakao da se ovakve akcije detaljno planiraju, kao i da u njima učestvuju najobučeniji pripadnici elitnih jedinica MUP-a.

„Republika Srbija je zemlja humanih i dobrih ljudi. I tako se i odnosimo prema svima kojima je pomoć potrebna. Ali država neće dozvoliti da bilo ko zloupotrebi to gostoprimstvo i ugrozi bezbednost naših građana. Ova akcija je još jedna u nizu akcija koje Ministarstvo unutrašnjih poslova sprovodi u cilju suzbijanja ilegalnih migracija, a posebno na suzbijanju njihovih međusobnih obračuna i kriminalnih aktivnosti. Zbog nepristupačnog i nepreglednog terena ovakve akcije se detaljno planiraju i u njima učestvuju najobučeniji pripadnici elitnih jedinica ministarstva“, rekao je ministar Gašić.

Ministar Gašić je poručio da Ministarstvo unutrašnjih poslova aktivno prati dešavanja i da su pripadnici MUP-a spremni da adekvatno reaguju u svakom trenutku.

„Zaštitićemo sve građane Srbije i nećemo dozvoliti da bilo ko ugrozi njihovu bezbednost i bezbednost njihove imovine“, dodao je ministar Gašić.

PROČITAJTE VIŠE:

Učestali obračuni migranata

Poslednjih nekoliko meseci učestali su obračuni migranata na severu zemlju. Pre samo četiri dana došlo je do pucnjave na parkingu jednog megamarketa u Subotici. U obračunu je jedna osoba ranjena.

Pucnjava se dogodila u blizini centra grada. U subotičkoj policiji su naveli da je u pitanju bio sukob između migranata.

Osoba koja je ranjena prebačena je u Opštu bolnicu Subotica. Granični pojas Srbije i Mađarske je u poslednje vreme bio često mesto sukoba krijumčarskih grupa.

Meštani naselja oko Subotice, koja se nalaze u graničnom pojasu sa Mađarskom, policiji su ranije prijavljivali pucnjave iz obližnjih šuma.

Pucnjava krajem jula

Krajem jula (25. 7.) građni su policiji prijavili pucnjavu u šumi na periferiji naselja Hajdukovo. Policija je izašla na lice mesta i pretragom terena u blizini auto-puta, zatekla beživotno telo državljanina Avganistana, kao i jednog njegovog povređenog sunarodnika.

Policiji je iz subotičke bolnice naknadno prijavljeno da se kod njih nalazi još jedan povređeni migrant, navedeno je u saopštenju Policijske uprave u Subotici.

Kako je policija saopštila tokom ove pucnjave niko od državljana Srbije nije povređen, niti su građani bili neposredno ugroženi.

Na utvrđivanju okolnosti pucnjave radili su pripadnici Žandarmerije i Policijske uprave u Subotici.

POVEZANE TEME:

“DUŠA ME BOLI, OVO NISMO ZASLUŽILI”: Potresna ispovest Srbina sa KiM kome su po drugi put zapalili kuću! (VIDEO)

“TADIĆ JE DUŠMANIN TURSKOG NARODA”: Navijači Galatasaraja napali srpskog kapitena zbog podignuta tri prsta! (VIDEO)

NEVEROVATNA ŽIVOTNA PRIČA: Rama i Omer 3 dana posle venčanja pobegli iz Sirije u Novi Sad, stvorili porodicu, a evo čime se bave! (FOTO)

Izvor: Euronews
Foto: MUP Srbije

YOU MAY LIKE