Connect with us

Amerika

GUVERNER ILINOISA: Država se neće vratiti u normalnu do novembra, preporučujem glasanje preko i-mejla!

Published

on

Broj novih slučajeva koronavirusa u Ilinoisu i dalje usporava, rekao je guverner JB Pritzker, ali je od virusa u protekla 24 sata umrlo dodatnih 74 osobe u državi.

Do sada je u državi Ilinois bilo 868 smrtnih slučajeva od COVID-19 i 23 247 zaraženih. Proteklih dana potvrđeno je 1.222 novih slučajeva, rekao je Priztker.

Guverner je izrazio optimizam uz statistiku da sada državi treba 8,2 dana da udvostruči ukupni broj novih slučajeva. Dok je 22. marta, dan nakon što je donesen nalog za boravak u kući (stay home order), Ilinois udvostručavao slučajeve svaka tri dana.

Sstopa smrtnosti setakođe se usporava, a broj preminulih se sada duplira svakih 5,5 dana. Dok se 1. aprila duplirao na svakih 2,5 dana.

„Činjenica je da dolazi do usporavanja prenosa virusa. U stvari, savijamo krivu, ali upozoravam ljude da ostanu kod kuće kako bi se napredak kretao”.

Guverner je priznao da, iako će mere biti oslabljene, država se verovatno neće vratiti u normalu ni u novembru, za sedam meseci. Rekao je i to da on podstiče glasače u Ilinoisu da na izborima glasaju putem i-mejla, da ne bi rizikovali izlazak na birališta.

Izvor: Block Club Chicago Foto: Youtube

Advertisement