Chicago, IL
64°
Clear
6:10 am7:30 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 2mph S
Humidity: 42%
Pressure: 29.8"Hg
UV index: 0
12 am1 am2 am3 am4 am
59°F
57°F
52°F
50°F
48°F
MonTueWedThuFri
63°F / 48°F
66°F / 59°F
66°F / 50°F
57°F / 48°F
54°F / 45°F

Published 2 years ago

By admin

GUVERNER FLORIDE PROZVAO BAJDENA: Otpis studentskih dugova je neustavan, univerziteti da pokriju troškove!

Guverner Floride Ron DeSantis nazvao je Bajdenovo otkazivanje kredita neustavnim tvrdeći da univerziteti treba da snose teret studentskog duga, a ne američki poreski obveznici.

“Veoma je nepravedno da vozač kamiona mora da vraća kredit za nekoga ko je doktorirao rodne studije. To nije fer, to nije u redu”, rekao je republikanski guverner na konferenciji za novinare, izazvavši aplauz.

Zatim je tvrdio da su univerziteti imali najviše koristi od “prevelikog” duga koji je naplaćen tokom poslednje generacije. Veliki deo rastućih troškova, rekao je on, otišao je na proširenje administrativnih kancelarija bez primetnog povećanja kvaliteta samog obrazovanja.

“Ljudi koji to treba da plate nisu američki poreski obveznici, za to bi trebalo da budu odgovorni univerziteti. Ako proizvode ljude koji se duboko zadužuju i njihova diploma ne vredi ništa, i nisu u stanju da zarade dovoljno novca da ga vrate, onda je to na njima“, rekao je DeSantis i dodao: “Imali su podsticaj da uzimaju sve više i više kredita, a zatim ih stavljaju u džep.”

Predsednik Bajden je u sredu rekao da mnogim Amerikancima može biti oprošteno do 10.000 dolara saveznog duga za studentski zajam ako zajam drži Ministarstvo obrazovanja i ako zajmoprimac zarađuje manje od 125.000 dolara pojedinačno ili 250.000 dolara za porodicu.

DeSantis smatra da će Bajdenovi postupci izazvati još veću inflaciju i kritikovao je njegovu administraciju zbog toga što taj akt nije upotpunila smislenom reformom univerziteta.

“On nema ustavna ovlašćenja da to uradi“, rekao je DeSantis.

“On se oslanja na hitna ovlašćenja zbog kovida. Dakle, čekajte malo, doktorirali ste iz rodnih studija pre pet godina i to ima neke veze sa kovidom. To je zloupotreba ovlašćenja. Nije ustavno”, zaključio je.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: FoxNews
Foto: Printscreen Instagram @flgovrondesantis

YOU MAY LIKE