Chicago
10°
Clear
7:03 am5:04 pm CST
Feels like: -2°F
Wind: 9mph W
Humidity: 45%
Pressure: 30.43"Hg
UV index: 0
WedThuFri
27/19°F
30/1°F
10/7°F

Published 12:53

By admin

GREG POPOVIĆ EMOTIVAN: Kakav tim bi Jugoslavija bila, oni nisu prosečni, nego veliki!

Govoreći o kvalitetima Luke Dončića, trener San Antonija Greg Popovič ponovo je otvorio pitanje kakva bi reprezentacija Jugoslavije bila da nije bilo raspada države.

Za Popoviča je poznato da ima korene sa ovih prostora, često kroz njegove izjave provejava “jugonostalgija”, a čuveni trener nekako sa setom je pričao o kvalitetima Luke Dončića.

“Zamislite da je Jugoslavija jedna zemlja i da su svi ti igrači u jednom timu. Slovenci, Hrvati, Srbi, Hercegovina, svi. To je baš kul. Luka me uvek podseti, kako igrači sa tih prostora dođu u ligu (NBA) i postanu veliki. Ne prosečni, veliki”, rekao je Popovič.

Selektor američke reprzentacije i trener Spursa prisetio se i starijih igrača koji su u NBA došli sa prostora bivše Jugoslavije.

“Prisetim se uvek Divca, Paspalja, Kukoča i Petrovića i igrača sa kojima su igrali u timu. Slično kao Argentinci pre nekoliko godina. To mi je prva pomisao. A druga je – kako dođavola postaneš tako dobar u maloj zemlji. Znam da nije igrao na uličnim terenima poput onih u Njujorku, Los Anđelesu ili Čikagu svaki dan, protiv jake konkurencije. Možda je igrao svaki dan, ali ne u takvoj konkurenciji. Zato treba prepoznati košarkaške programe i trenere koje imaju. Nivoi igre i kroz šta njihovi treneri moraju da prođu da bi postali treneri. Koliko su igrači disciplinovani, koliko često i naporno treniraju, koliko su ozbiljni”, rekao je Kouč Pop.

Za kraj, Popovič je još jednom pohvalio Dončića i istakao njegove kvalitete.

“Lično, volim koliko je emotivan, kako uživa u igri. Ponekad bude frustriran, a onda se naljuti zbog nečega. Ponekad umire od smeha i uživa u prolazu koji je napravio ili u trojci koju ti je zabio ‘u lice’. Jednostavno je zabavno gledati, samo je zabavno, a on je neverovatan igrač”, završio je Popovič.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RTS
Foto: Printscreen YouTube / goforitradio

YOU MAY LIKE

KOLUMNA, KOVAČEVIĆ: Đokovićev put kojim se ređe ide, popločan očevim glupostima, našim kompleksima i svetskom zaverom
BRITANSKI NOVINAR OPISAO NOLETOV PUT DO VRHA: "Diskvalifikovan, zabranjen, deportovan" i na kraju najbolji!
ENVER KRENUO NA HODOČAŠĆE U MEKU: Srbi me zaustavljaju na putu, časte ručkom, plate smeštaj!
PATRIJARH STIGAO U ČIKAGO, DOČEKALA GA DECA I PESMA: "Najveće moje zadovoljstvo je susret sa braćom i sestrama, susret sa ljudima"
IVANIŠEVIĆ OTVORIO DUŠU: Nole može da urla i da me psuje, ali mora da pobeđuje, i ja sam bio lud!
“ON JE NAJVEĆI KOJI JE IKADA DRŽAO REKET”: Cicipas se poklonio Noletu: Hvala ti što me činiš boljim!
ISPLIVALO TELO NA PLAŽI: Policija ispituje da li je u pitanju Ana Volš!
PREOKRET U AUSTRALIJSKIM MEDIJIMA: Histerija oko Srđana Đokovića dobila novu dimenziju!