Connect with us

Balkan

GRČKA OSTAJE UZ SRBIJU: Ne priznajemo ‘Kosovo’, to je poznato i nepromenjeno!

Published

on

Stav Grčke da ne priznaje nezavisnost tzv. Kosova je dobro poznat i ostaje nepromenjen, izjavio je ambasador Grčke u Srbiji Jorgos Djakofotakis.

Djakofotakis je tako prokomentarisao nedavne navode spoljnopolitičkih analitičara Dejvida Filipsa i Danijela Servera koji su za prištinske medije izjavili da će zvanična Atina promeniti stav i verovatno priznati tzv. Kosovo.

“U principu ne komentarišemo mišljenja analitičara, grčki stav o nepriznavanju (tzv.) Kosova je dobro poznat i ostaje nepromenjen”, navodi se u pisanom odgovoru Djakofotakisove službe za odnose sa medijima i javnošću.

Da naša zemlja ide u rame uz rame sa svetski priznatim imenima u svetu tehnologije pokazuje i „Plazmeteh“ čiji menadzment se iz glavnog grada Rusije vratio sa pet zlatnih medalja 👏

Posted by Serbian Times on Monday, April 12, 2021

Flips i Danijel Server izjavili za su za RTV Dukađini kako ne očekuju da će pet zemalja Evropske unije, koje nisu priznale tzv. Kosovo, promenti svoje stavove, osim Grčke.

“Grčka će vrlo verovatno priznati Kosovo. Zid koji je stvoren time što pet zemalja nije priznalo Kosovo uskoro će početi da se ruši, kada Grčka ili neka druga zemlja odluči da prizna Kosovo“, rekao je Filips.

Filips i Server takođe smatraju da bi stavove pet zemalja članica EU trebalo videti posle okončanja dijaloga Beograda i Prištine.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Agencije
Foto: Pixabay

Advertisement