Published 2 months ago

By Serbian Times

GORI TERETNI BROD USRED SEVERNOG MORA: Tone 3.000 automobila, posada spašava živu glavu! (VIDEO)

Jedan član posade je nastradao dok je najmanje 16 povređeno kad je izbio požar na teretnom brodu oko 27 kilometara severno od holandskog ostrva Amelanda.

Holandska obalska straža je saopštila da požar na panamskom brodu “Fremantle Highway” još gori i da izmiče kontroli. Brod dug 200 metara, koji je bio na putu od Bremerhafena u Nemačkoj do Port Saida u Egiptu, nosio je 2.857 automobila od kojih je 25 električnih.

Požar je prijavljen oko ponoći.

Holandski mediji navode da su na brodu bila 23 člana posade. Obalska straža je saopštila da je posada sama pokušala da ugasi požar, ali nije uspela jer se vatra širila veoma brzo i na kraju je brod morao da bude evakuisan.

Portparol obalske straže nije mogao da kaže ko je preminuli član posade i šta je uzrokovalo njegovu smrt. Takođe nije imao informacije koliko su teške povrede povređenih.

Sedam članova posade skočilo je preko palube, a ostale su iskrcali helikopteri obalske straže.

-To je veoma veliki požar sa puno dima. Bila je veoma ozbiljna situacija na brodu. Kapetan odlučuje da li će se evakuisati ili ne. U jednom trenutku situacija je bila toliko strašna da je odlučeno da se skoči sa plovila. U vodi su bile spasilačke jedinice koje su izvukle članove posade – navodi holandski Telegraf.

Šesnaest članova posade prebačeno je na aerodrom Groningen Eelde. Imali su respiratorne probleme i prevezeni su u bolnice. Niko od njih nije bio u životnoj opasnosti.

Nemačke vlasti ponudile su svoju pomoć za zapaljeni brod za transport automobila kod obale Amelanda.

-Pratimo situaciju – kaže Komanda za havarije koja može da obavlja poslove gašenja požara i da pomogne u sprečavanju i suzbijanju štete po životnu sredinu.

Komanda za havarije bi mogla da pomogne oko brodova ili spasavanja posade.

PROČITAJTE VIŠE:

BUKTE POŽARI ŠIROM HRVATSKE: Vatrena stihija na korak do kuća, kritična situacija u Dubrovniku! (FOTO, VIDEO)

SOUND OF FREEDOM: Film iz bunkera koji liberale dovodi do ludila!

TUŽNA ŽIVOTNA PRIČA DEDA DRAGIŠE (83): Godinama živi na suvom hlebu, kroz rupe na krovu posmatra nebo! (VIDEO)

Izvor: Novosti
Foto: Printscreen Twitter @Nedlifenews

YOU MAY LIKE