Connect with us

sport

GLASAJ, SRBIJO: Nole i Dejvis kup reprezentacija nominovani za tenisku Kuću slavnih! (VIDEO)

Published

on

Međunarodna teniska Kuća slavnih nominovala je nekoliko legendarnih trenutaka u karijeri Novaka Đokovića za dobijanje nagrada.

U kategoriji „Epska rivalstva“ Novak Đoković se nalazi zajedno sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalo, dok je sa reprezentacijom Srbije kandidat u kategoriji „Najpoznatija proslava“. Naime, te 2010. godine je Srbija nakon osvajanja Dejvis kupa gledala kako se igrači šišaju nasred „Arene“.

“Ove figure su bile veličanstvene jedna naspram druge. Federer i Nadal su se 2004. borili u svom prvom od 40 blistavih duela. Prema poslednjem prebrojavanju, Đoković i Nadal su se “sudarili” u 58 navrata, sastali su se u devet finala na GS. Srbin i Švajcarac su od 2006. do 2021. igrali 50 puta, a ova rivalstva su promenila samu igru”, stajalo u objašnjenju rivalstva pomenute trojice tenisera.

Uz to su tu kategorije i “Najbolja priča o Pepeljugi”, “Najbolji povratak” i “Momenat nacionalnog ponosa”. Goran Ivanišević je nominovan u dve kategorije “Najbolja priča o Pepeljugi” i “Momenat nacionalnog ponosa”. U kategoriji “Najbolji povratak” se nalazi ovogodišnje finale između Rafaela Nadala i Danila Medvedeva u finalu Australijan opena.

Glasanje traje do 30. aprila i svi navijači mogu da glasaju na sajtu.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen Twitter @DjokerNole

Advertisement