Chicago
43°
Sunny
6:45 am7:07 pm CDT
Feels like: 34°F
Wind: 16mph W
Humidity: 48%
Pressure: 29.77"Hg
UV index: 0
SunMonTue
39/34°F
39/30°F
45/32°F

Published 11 months ago

By admin

GLAS SA KOSOVA ODJEKNUO MOSKVOM: Našu Pavlinu Rusi ispratili ovacijama na koncertu za Dan pobede!

Talentovana devojčica iz Orahovca sa Kosova i Metohije Pavlina Radovanović, pesmama sa Kosova i Metohije upriličila je centralnu međunarodnu scenu “Besmrtnog puka” u Moskvi.

Ova talentovana devojčica, koja je zadobila epitet “kosovskog čuda”, u Moskvu je doputovala na poziv organizatora “Besmrtnog puka” u Rusiji, gde je pevala pesme sa Kosova i Metohije i gde je učestvovala u šetnji “Besmrtnog puka”, akciji koja je pokrenuta 2014. godine sa ciljem očuvanja sećanja na stradale u Drugom svetskom ratu.

Pavlina je na inicijativu domaćina nosila portrete trojice srpskih heroja – Aleksandra Micića iz Velike Hoče, koji je 1998. godine, na dan Svetog Vasilija Ostroškog, ubijen u napadu na policijsku patrolu u blizini sela Ratkovac kod Orahovca, kao i Aleksandra Majmarevića iz Orahovca, koji je ubijen u napadu terorističke OVK.

Majmarević je prva žrtva napada na nedužan narod, a ubijen je snajperskim hicem na liniji odbrane svoje ulice u Orahovcu braneći svoj kućni prag, svoje roditelje, braću i sestre.

Pavlina je u “Besmrtnom puku” nosila i portret Dejana Večevića iz Velike Hoče, vojnika u rezervi, koji je ubijen na dan Svete Trojice 1999. godine, tokom agresije NATO-a na našu zemlju.

Pavlina Radovanović, devojčica raskošnog talenta i glasa, nije zvanična predstavnica Srbije na Danu pobjede u Moskvi, ali je naš najbolji predstavnik.

Ona je nastupila na centralnoj međunarodnoj sceni “Besmrtnog puka” u Parku Gorkog u Moskvi povodom obeležavanja Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, a kako su strani mediji nedavno pisali, Pavlinu očekuje i još nekoliko koncerata u Ruskoj prestonici. Publici neće samo predstaviti muzičku baštinu Kosova i Metohije, nego će govoriti i o svom rodnom Orahovcu, o ni malo lakom života Srba u ovom metohijskom gradu.

Trenutno joj je najveća želja da prikupi sredstva za izradu freskopisa Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u rodnom Orahovcu i već je održala nekoliko humanitarnih koncerata kako bi taj svoj san ostvarila.

Izvor: Foto: Printscreen / Youtube

YOU MAY LIKE

SRBIN KAMIONDŽIJA PREŽIVEO STRAŠNU NESREĆU U AMERICI: Aleksandru davali samo 10% šansi da preživi, ali on je uspeo, tri ćerke ga čekaju da se vrati kući!
UŽIČANKA SLAVICA POSTALA SVETSKA PUTNICA: Obišla 43 zemlje, a zbog jedne stvari joj je Tajland najveće razaočaranje!
VRHUNAC, PO NAŠKI: Srpska reč za orgazam je nešto najlepše što ćete čuti danas!
"NE UŽIVAM VIŠE U KOŠARCI, IMAM PUNO PROBLEMA": Luka Dončić neprepoznatljiv, otvorio dušu i iskreno priznao! (VIDEO)
SRPKINJA ODUŠEVILA VAŠINGTON: Biljana je otpevala "Ovo je Srbija" tokom NBA meča i opčinila publiku! (VIDEO)
SRPSKO KOLO VODILO JOKIĆA DO POBEDE: Na tribinama u Vašingtonu srpske zastave, na terenu deca u nošnjama (VIDEO)
USTAŠAMA U INAT: Hrvatska poslanica pocepala „srpsko stablo“ i postala heroj dana!
SRPSKA PREMIJERA KOJA JE OBORILA ČIKAGO S NOGU: Priča o ljubavi obično udavi, a ova nas je oduševila! Pogledajte zašto... (FOTO+VIDEO)