Chicago, IL
73°
Sunny
6:10 am7:30 pm CDT
Feels like: 73°F
Wind: 11mph WNW
Humidity: 40%
Pressure: 29.71"Hg
UV index: 5
1 pm2 pm3 pm4 pm5 pm
75°F
73°F
68°F
64°F
63°F
MonTueWedThuFri
63°F / 50°F
66°F / 59°F
68°F / 50°F
57°F / 46°F
55°F / 43°F

Published 2 years ago

By admin

GLAS SA KOSOVA ODJEKNUO MOSKVOM: Našu Pavlinu Rusi ispratili ovacijama na koncertu za Dan pobede!

Talentovana devojčica iz Orahovca sa Kosova i Metohije Pavlina Radovanović, pesmama sa Kosova i Metohije upriličila je centralnu međunarodnu scenu “Besmrtnog puka” u Moskvi.

Ova talentovana devojčica, koja je zadobila epitet “kosovskog čuda”, u Moskvu je doputovala na poziv organizatora “Besmrtnog puka” u Rusiji, gde je pevala pesme sa Kosova i Metohije i gde je učestvovala u šetnji “Besmrtnog puka”, akciji koja je pokrenuta 2014. godine sa ciljem očuvanja sećanja na stradale u Drugom svetskom ratu.

Pavlina je na inicijativu domaćina nosila portrete trojice srpskih heroja – Aleksandra Micića iz Velike Hoče, koji je 1998. godine, na dan Svetog Vasilija Ostroškog, ubijen u napadu na policijsku patrolu u blizini sela Ratkovac kod Orahovca, kao i Aleksandra Majmarevića iz Orahovca, koji je ubijen u napadu terorističke OVK.

Majmarević je prva žrtva napada na nedužan narod, a ubijen je snajperskim hicem na liniji odbrane svoje ulice u Orahovcu braneći svoj kućni prag, svoje roditelje, braću i sestre.

Pavlina je u “Besmrtnom puku” nosila i portret Dejana Večevića iz Velike Hoče, vojnika u rezervi, koji je ubijen na dan Svete Trojice 1999. godine, tokom agresije NATO-a na našu zemlju.

Pavlina Radovanović, devojčica raskošnog talenta i glasa, nije zvanična predstavnica Srbije na Danu pobjede u Moskvi, ali je naš najbolji predstavnik.

Ona je nastupila na centralnoj međunarodnoj sceni “Besmrtnog puka” u Parku Gorkog u Moskvi povodom obeležavanja Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, a kako su strani mediji nedavno pisali, Pavlinu očekuje i još nekoliko koncerata u Ruskoj prestonici. Publici neće samo predstaviti muzičku baštinu Kosova i Metohije, nego će govoriti i o svom rodnom Orahovcu, o ni malo lakom života Srba u ovom metohijskom gradu.

Trenutno joj je najveća želja da prikupi sredstva za izradu freskopisa Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u rodnom Orahovcu i već je održala nekoliko humanitarnih koncerata kako bi taj svoj san ostvarila.

Izvor: Foto: Printscreen / Youtube

YOU MAY LIKE