Chicago, IL
55°
Sunny
6:39 am5:29 pm CST
Feels like: 52°F
Wind: 15mph S
Humidity: 32%
Pressure: 30.11"Hg
UV index: 1
5 pm6 pm7 pm8 pm9 pm
54°F
50°F
46°F
45°F
43°F
WedThuFriSatSun
57°F / 41°F
46°F / 34°F
37°F / 25°F
39°F / 34°F
55°F / 37°F

Published 2 years ago

By admin

DIJASPORA ODALA PRIZNANJE KRALJICI SPORTA: Ivani Španović Vuleta Orden Nikole Tesle!

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović Vuleta biće odlikovana ordenom Nikole Tesle, saopšteno je iz Tesline Naučne Fondacije.

U Srpski atletski savez stiglo je posebno obaveštenje iz SAD. U njemu se kaže:

“Teslina naučna fondacija (TNF) iz Filadelfije, SAD, čiji je predsednik g. Nikola Lončar, dodelila je svoje najviše priznanje Orden Nikole Tesle i Zahvalnicu TNF našoj i svetskoj šampionki g. Ivani Španović Vuleta. 

Obaveštenje su savezu dostavili Zoran Bulović, predsednik TNF Srbija i dr Marko Lopušina, direktor TNF. U obrazloženju sa odlikovanje naše kraljice sporta se kaže:

“Mlada gospođa Ivana Španović Vuleta svojim sportskim karakterom, požrtvovanjem i uspesima značajno je podigla ugled Republike Srbije i čitavog srpskog naroda u svetu. Doprinela je razvoju patriotskih osećanja kod svih Srba sveta i zajedno sa vama iz saveza doprinela i razvoju atletike u zemlji i svetu.”

TNF želi da zajedno sa Srpskim atletskim savezom uruči ovo visoko priznanje 10. jula, na rođendan srpskog genija Nikole Tesle.

“Gospođa Ivana Španović Vuleta postala je ikona srpskog naroda kakav je i srpski genije Nikola Tesla”, poručuju iz Tesline naučne fondacije iz Filadelfije.

Izvor: Štajerske Novice Foto: Printscreen / Instagram @ivanaspanovic

YOU MAY LIKE