Connect with us

Amerika

GASI SE NADA: Sedmi dan potrage za nestalima u ruševinama zgrade kod Majamija, Bajden dolazi na mesto nesreće!

Published

on

Predsednik SAD Džo Bajden i njegova supruga Džil posetiće mesto srušene zgrade u Surfsajdu kod Majamija, gde spasioci već sedmi dan tragaju za preživelima. Broj žrtava je porastao na 18, a traži se još 145 nestalih.

Bajden ima iskustva sa ličnim tragedijama što je obeležilo njegovu političku karijeru, pa se očekuje da na neki način uteši porodice nestalih i poginulih.

Kako vreme odmiče, nade za pronalaženje preživelih su sve manje. Izuzimajući prvih nekoliko sati posle urušavanja zgrade, niko nije iz ruševina izvučen živ.

Među 18 mrtvih je i dvoje dece starosti 4 i 10 godina.

Otprilike polovina dvanaestospratnice sa 136 stambenih jedinica srušila se prošlog četvrtka i od tada su spasioci tragaju kroz ruševine koristeći dizalice, infracrvene skenere i pse.

Načelnica okruga Majami Dejd Danijela Levin Kava rekla je da spasilačke ekipe nastavljaju “hrabar i vrlo, vrlo težak zadatak, izlažući se opasnosti”.

“Oni rade bez prestanka gotovo šest dana”, rekla je.

Direktor Odeljenja za vanredne situacije u Majami Dajdu Čarls Sirel rekao je da je više od 50 agencija radilo na mestu rušenja, uključujući više od 900 zaposlenih.

Uzrok katastrofe još nije poznat, ali mediji prenose da je zgrada pretrpela strukturalna oštećenja.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Glas Amerike
Foto: Printscreen YouTube / Insider News

Advertisement