Chicago
79°
Sunny
6:46 am6:34 pm CDT
Feels like: 79°F
Wind: 8mph SE
Humidity: 59%
Pressure: 30.18"Hg
UV index: 4
SunMonTue
79/61°F
81/63°F
81/68°F

Published 2 years ago

By admin

GARDIJAN NAPAO POLITIKU BEOGRADA: Srbija je Putinov ‘trojanski konj’ u Evropi!

Britanski list “Gardijan” objavio je da je mir na Balkanu ponovo ugrožen, te da se vlade EU moraju suprotstaviti srpskoj vladi pre nego što bude kasno. U analizi o situaciji u Evropi, Velikoj Britaniji i EU i Zapadnom Balkanu pominje se i Srbija Aleksandra Vučića kao “Putinov trojanski konj”.

U tekstu se između ostalog navodi da Velika Britanija mora ponovo da se približi evropskoj političkoj zajednici, udruženju koje je bezbrižno proćerdano Bregzitom.

„Ali jača zaštita od Rusije znači i da se Putinovim trojanskim konjima, poput Mađarske Viktora Orbana i Srbije Aleksandra Vučića, treba odlučnije suprotstaviti. Ovo postavlja pitanja pre svega o sprovođenju osnovnih zakonskih obaveza članstva Mađarske u EU i daljeg statusa Srbije kao zemlje kandidata za članstvo u EU“, piše u tekstu.

On se osvrće i na situaciju u Evropi, vezama Velike Britanije i EU, Zapadni Balkan…

Tekst su potpisali Daniel Kon – Bendit, koji predvodi Zelene u Evropskom parlamentu, Timoti Garton Eš, profesor Evropskih studija na Oksfordu, Ireneusz Pavel Karolevski, profesor političke teorije i studija demokratije na Univerzitetu u Lajpcigu, i politikog Klaus Legevi.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen YouTube / Sputnjik Srbija

YOU MAY LIKE