Chicago
Clear
7:04 am5:02 pm CST
Feels like: -6°F
Wind: 8mph WNW
Humidity: 56%
Pressure: 30.51"Hg
UV index: 0
TueWedThu
12/5°F
27/19°F
30/5°F

Published 1 month ago

By Antonije Kovačević

GALA ŽURKA SERBIAN TIMES U ČIKAGU: Zastavin pištolj prodat za neverovatnih 18,888$, naš portal uskoro i na engleskom! (FOTO+VIDEO)

Sinoć je u Čikagu održan gala novogodišnji parti našeg portala Serbian Timesa, kojim smo sa našim poslovnim parnerima, saradnicima i prijateljima obeležili godinu koja je za nama, podsetili se onih lepih i važnih stvari koje smo zajedno preživeli u 2022.

Bila je to prilika da premotamo film, evociramo ono što smo uradili do sada, ali i najavimo nove projekte koje planiramo u narednom periodu, a o kojima je pred zvanicama u Eugenie Terrace govorio glavni urednik Serbian Timesa Antonije Kovačević:

– Trudili smo se ove skoro četiri godine, a trudićemo se i ubuduće, da budemo Vaš glas, da vas informišemo, ali i da vam pomognemo, da vas povežemo međusobno i sa otadžbinom, sa Srbijom, sa Balkanom. Trudili smo se da budemo i više od medija…Pokrenuli smo mnogo humanitarnih akcija za ugrožene porodice u Srbiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori, naročito Srbima koji i dalje žive i bore se da opstanu na Kosovu i Metohiji. U tim našim akcijama prioritet su nam bili oni najmlađi. Stigli smo do dece u kosovskim enklavama, u sirotištima, udruženjima slepih, i sve to uz veliku pomoć i nekih od Vas koji stoje danas ovde među nama, rekao je Kovačević.

PRAVE STVARI TEK PREDSTOJE U 2023: Glavni urednik Serbian Timesa Antonije Kovačević

On je zatim najavio i prioritete našeg portala u 2023.godini…

-Za četiri i po godine koliko sam u Americi upoznao sam mnogo ljudi našeg porekla iz druge, treće, četvrte generacije imigranata, koji ne govore srpski jezik i koji su me pitali kad će moći da čitaju Serbian Times na engleskom. Takođe, sreo sam i svaki dan srećem puno naše dece i omladine koja slabo ili nikako govore našim jezikom….

Pred nama su dva puta: Jedan je da teramo tu decu i te odrasle ljude da uče jezik, da ih kritikujemo što to nisu uradili ranije… Ili da budemo realni i praktični, pa da svima njima omogućimo da o zemlji svojih očeva i dedova, o njenim lepotama, njenoj istoriji, o svemu što se tamo trenutno dešava, čitaju na jeziku koji govore i poznaju. Zato nam je cilj da u što skorije vreme Serbian Times postane dvojezični, srpsko-engleski portal i nadamo se da ćemo uskoro biti u prilici da Vas obradujemo sa lepim vestima, zaključio je Antonije Kovačević, glavni i odgovorni urednik Serbian Timesa.

Zatim je usledila aukcija unikatnog, graviranog primerka pištolja Zastava CZ-999, koga je ponudila kompanija Zastava Arms USA, generalni zastupnik i distributer kragujevačke fabrike u SAD, koja je pre nekoliko dana dobila veliko priznanje – proglašena je za najvećeg uvoznika puški modela AK u celoj Americi.

ZASTAVINA BOND DEVOJKA: Miss srpske dijaspore Jelisaveta Ranđelović sa CZ-999

Vlasnik Kompanija Zastava Arms USA Ranko Ristić predstavio je karakteristike čuvenog modela CZ-999, koga je imala prilike da isproba i mis srpske dijaspore Jelisaveta Ranđelović, a zatim se prešlo na licitiranje.

LICITACIJA MOŽE DA POČNE: Ranko Ristić, vlasnik kompanije Zastava Arms USA

Posle velike borbe na kraju su najveću ponudu za “devetku” dali vlasnici trucking kompanije “Insomnia 888” iz Čikaga, Slobodan Braković i Aleksandar Vukajlović, koji su izlicitirali iznos od čak 18,888 dolara.

-Ovo je najveća cena koju je ikada postigao jedan Zastavin pištolj, konstatovao je Ranko Ristić, a novac od prodaje biće iskorišten za bilingvalnu verziju portala Serbian Times i u humanitarne svrhe. Među donatorima su bili i Jovana Janjić, Boško Rob Blagojević, Petar Gatarić i JP Freight.

Pištolj su novim vlasnicima uručili Antonije Kovačević i Ranko Ristić, a urednik našeg portala na kraju večeri zahvalio je prisutnima i sponzorima, kompanijama Zastava Arms USA i Dariju Kerkezu iz IHT Wealth, za gastronomski užitak je bila zadužena Ljiljana Lilly Stojanović, dok je specijalnu tortu za ovu priliku napravila poslastičarnica “Mamine krofnice”.

Muzičkim programom goste I domaćine oduševio je sjajni tandem umetnika, Dragana Rakčević na klaviru i Muris Hubjer sa gitarom.

PRIJATELJI SERBIAN TIMES. Ranko Ristić i Dario Kerkez

Tekst: Serbian Times Foto: Nemanja Zadravković

YOU MAY LIKE

KOLUMNA, KOVAČEVIĆ: Đokovićev put kojim se ređe ide, popločan očevim glupostima, našim kompleksima i svetskom zaverom
ENVER KRENUO NA HODOČAŠĆE U MEKU: Srbi me zaustavljaju na putu, časte ručkom, plate smeštaj!
BRITANSKI NOVINAR OPISAO NOLETOV PUT DO VRHA: "Diskvalifikovan, zabranjen, deportovan" i na kraju najbolji!
PATRIJARH STIGAO U ČIKAGO, DOČEKALA GA DECA I PESMA: "Najveće moje zadovoljstvo je susret sa braćom i sestrama, susret sa ljudima"
“ON JE NAJVEĆI KOJI JE IKADA DRŽAO REKET”: Cicipas se poklonio Noletu: Hvala ti što me činiš boljim!
IVANIŠEVIĆ OTVORIO DUŠU: Nole može da urla i da me psuje, ali mora da pobeđuje, i ja sam bio lud!
ISPLIVALO TELO NA PLAŽI: Policija ispituje da li je u pitanju Ana Volš!
PREOKRET U AUSTRALIJSKIM MEDIJIMA: Histerija oko Srđana Đokovića dobila novu dimenziju!