Chicago
82°
Sunny
6:47 am6:32 pm CDT
Feels like: 84°F
Wind: 5mph SE
Humidity: 50%
Pressure: 30.25"Hg
UV index: 5
MonTueWed
81/63°F
82/68°F
81/64°F

Published 1 year ago

By Antonije Kovačević

FRANCUZ SAVETUJE GDE EMIGRIRATI “AKO PROPADNE ZAPAD”: Srbija prva na listi, a evo i zašto…

Dobro je imati alternativu za sve što može da pođe po zlu, a kada je reč o totalnom kolapsu koji može da zahvati celu zemlju, mnogi već imaju rešenje gde bi mogli da se upute i potraže novi život.

Verovatno da bi spas za većinu nas sa ovih prostora bila karta u jednom smeru za zapadnu Evropu, a prema mišljenju jednog Francuza, nema dileme – ako nastupi kolaps, Srbija je prva na čija vrata će zakucati.

Za ljubitelja borilačkih veština, lepih žena, putovanja i avantura, kako autor ove ideje sebe opisuje, istočna Evropa je druga kuća. Zato ne čudi što je pre nekoliko godina, u svom tekstu na blogu koji je ponovo popularan na društvenim mrežama, baš Srbiju stavio na prvo mesto liste zemalja u koje treba emigrirati ako propadne Zapad.

Kriterijumi koje je uzeo u obzir i kroz njih sagledao povoljne uslove za život u navedenim zemljama, obuhvataju nivo znanja engleskog jezika, hranu, mogućnost posedovanja oružja, žene, mogućnost ostanka i druge kategorije.

Evo šta stranac kaže o nama.

“Srbi govore engleski i imaju veliku želju da unaprede svoje znanje. Njihov jezik je južnoslovenski, koriste iste reči kao Rusi i Poljaci. Ako znate srpski, snaći ćete se i sa bugarskim, hrvatskim i slovenačkim jezikom”, piše Francuz.

Nije štedeo ni na utiscima o našim ženama.

“One su Poljakinje Balkana. Vole intimne odnose, vode računa o eleganciji i izgledu, ali ne odaju utisak “ledene kraljice, kao Ruskinje i Ukrajinke”, smatra stranac.

Dodaje da je u Srbiji moguć ostanak, kao i da strancu neće biti teško da se prilagodi ovdašnjim uslovima, međutim, muškarci bi mogli da im budu ozbiljna konkurencija.

“Oni su u prednosti zbog turbofolk kulture i ranijih krvavih sukoba zbog imidža lošeg momka, budući da tretiraju žene kao potrošnu robu i ratni plen. Novac i uspeh se poštuju. Korupcija je sveprisutna. Biće vam potrebni lokalni savetnici. Zapadnjačka kultura u Srbiji privlači mlade”, dodaje Francuz i navodi da smatra da smo neprijateljski nastrojeni prema homoseksualcima.

Kvalitet hrane u našoj zemlji je visok, kaže, jela su ukusna i sveža, a prema njegovom mišljenju, fizička kultura je veoma rasprostranjena u našem narodu.

Na kraju svog teksta, dodaje da bi smatra da je verovatnoća za kolaps u narednih 50 godina niska, a da bi jedina loša odluka za našu zemlju mogla da bude ulazak u Evropsku uniju, te da su nam evropska i svetska kultura već nanele dovoljno štete.

Izvor: Blic Foto: Flickr

YOU MAY LIKE