Connect with us

aktuelno

FRANCUSKA ZABRANILA ‘KONVOJ SLOBODE’: Kamiondžije prete blokadom Pariza i Brisela! (VIDEO)

Published

on

Policija Pariza u četvrtak je objavila da će zabraniti protest motorista “Konvoj slobode” u francuskom glavnom gradu od 11. do 14. februara.

Konvoj je inspirisan protestima u Kanadi protiv epidemioloških mera uvedenih zbog korona virusa, koji su blokirali glavni grad Otavu već nekoliko sedmica.

“Biće uvedene posebne mere (…) koje će sprečiti blokadu puteva, kažnjavati i privoditi prekršioce ove zabrane”, navodi se u objavi pariške policije.

Demonstranti su u sredu krenuli s juga Francuske u takozvanom “Konvoju slobode” prema Parizu, gde na protestu žele da se izbore za ukidanje epidemioloških mera.

Otprilike 200 demonstranata skupilo se na parkiralištu u Nici, na francuskoj sredozemnoj obali pred polazak.

Mnogi su okačili kanadske zastave u znak podrške vozačima kamiona u Kanadi, koji protestuju zbog tamošnjih epidemioloških mera. Konvoji su krenuli i iz Bajonea i Perpinjana.

Organizatori su rekli da će od petka naveče “blokirati prestonicu”. Demonstranti su predvideli da će stići u Pariz u petak uveče, a neki pozivaju da se nakon toga krene prema Briselu.

“Organizator zabranjenih demonstracija može biti kažnjen sa do šest meseci zatvora i 7500 eura”, pojasnila je policija. Kazne su predviđene i za učesnike.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Radio Slobodna Evropa
Foto: Printscreen YouTube / Global News

Advertisement