Connect with us

Biznis

“FML” DAJE 5 GODINA GARANCIJE: Tražimo vozače i owner operatore za flatbed regionalne ture iz Ilinoisa bez ELD uređaja!

Published

on

Dok epidemija korone i dalje koči veliki broj biznisa u Americi, neke transportne kpompanije rade punom brzinom. Jedna od njih je i Freight Menagement Logistics (FML) iz Portidža (Indiana), koju vodi naš stari znanac Vasil Kolar.

Od našeg poslednjeg razgovora neke stvari su se promenile u FML-u. Dugoročno planiranje i specijalizovanje za određene vrste usluga dalo je rezultate, tako da su se stekli uslovi za širenje kapaciteta.

Naime, FML-u je u ovom trenutku potreban veliki broj owner operatora i vozača za regionalne steady ture iz Ilinoisa (Bedford Park i Marseilles) flatbed kamionima (s ravnim platformama), koji voze bez ELD uređaja.

Regionalne ture sa 5 godina garancije

-Uslovi su odlični, owner operatorima i vozačima nudimo 77% od svake ture uz plaćeno osiguranje, a možemo da garantujemo sigurne i redovne ture na osnovu petogodišnjeg ugovora sa našim klijentom, kompanijom “Nucor“, kaže Vasil Kolar za Serbian Times.

On dodaje da se radi o prevozu železnih materijala koji su se, u slučaju FML, pokazali kao odličan i pouzdan izbor:

– Ostajemo u biznisu sa gvožđem jer se radi o dobrom i stabilnom tržištu, ali smo uporedo odlučili da izađemo u susret željama naših brojnih klijenata koji imaju potrebu za prevozom drugih vrsta tereta i na duže relacije, ističe Kolar, koji poziva sve zainteresovane da mu se jave na telefon (219) 810-7899.

DOBRO PLANIRANJE DOVELO DO PROŠIRENJA POSLA: Vasil KOlar, vlasnik kompanije “FML”

Možemo da garantujemo mnogo posla i odlične ture owner operatorima i vozačima koji nam se priključe kao partneri u FML-u. Za one koji bi noći da provode kod kuće, sa porodicom, imamo na raspolaganju regionalne ture, u flatbed kamionima koji voze bez ELD uređaja

Poštovanje, procenat, osiguranje…

U FML-u se neke stvari menjaju, ali jedna ostaje konstanta – odnos prema partnerima i zaposlenima.

– Našim vozačima i owner operatorima, a najviše ih je sa prostora Balkana, nikada ne kasne plate. To su ljudi sa kojima delimo sudbinu u ovom poslu i oni zaslužuju naše maksimalno poštovanje. S tim u vezi je i način raspodele prihoda do koga smo došli kroz razgovore sa njima, koji već duže vremena primenjujemo u firmi, i koji se pokazao kao najbolji i najpošteniji za sve strane. Procenat od 77% se u tom smislu pokazao kao prava mera, uz obavezu kompanije da plaća osiguranje. Naši vozači i owner operatori dobijaju sve ugovore na imejl odmah po ugovorenom poslu, što otklanja sve sumnje i ne ostavlja prostora za insinuacije, ističe Vasil Kolar, vlasnik FML, i dodaje kako ih je takav pristup doveo do toga da konstantno zapošljavaju.

U NOVE PODUHVATE SA NOVIM LOGOM: Freight Management otvara kancelariju u Čikagu

– Svi naši vozači imaju zdravstveno i penziono osiguranje 401K. Svaki vozač, takođe, ima plaćen godišnji odmor. Počinje se sa 7 dana i raste sa godinama provedenim u firmi, tako da imamo vozače koji koriste i četiri nedelje plaćenog odmora.

Centri u 4 grada, prevoz brodom, vozom…

Sa mrežom od četiri kancelarije na nivou SAD, u Čikagu (IL), Nju Orleansu (LA), Hjustonu (TX) i Lorejnu (OH) i skladištem u Luci Hjuston, FML pruža potpuno integrisan prevoz usluge upravljanja i rukovanja materijalima. Pored sopstvenih resursa, ima i preko 200 partnera koji mu pomažu da udovolji zahtevima klijenata. 

Procenat od 77% se pokazao kao najpoštenija varijanta, uz obavezu kompanije da plaća osiguranje. Naši vozači i owner operatori dobijaju sve ugovore na imejl odmah po ugovorenom poslu, što otklanja sve sumnje

FML robu, osim kamionima, prebacuje kombijima te drugim vrstama teretnih vozila i kontejnerima.

-Imamo dugogodišnje iskustvo u pružanju usluga flatbed  i breakbulk  kamionima, baržama, železnicom, u prevozu kontejnera, iznajmljivanju plovila, planiranju i upravljanju logistikom, upravljanju projektima i transportom, anketiranju, kontroli zaliha i reviziji troškova, skladištenju i pružanju usluga raznim korporacijama, velikim i malim. FML preuzima teret i obavezu da on stigne na odredište, na vreme i uz strogo kontrolisane troškove. Bez obzira da li treba da isporučite čelik, obojeni metal ili rasuti teret, konstatuje naš sagovornik.

FLOTA SPREMNA ZA PUT: Kamioni su samo jedno od prevoznih sredstava koje koristi FML

Konkurs za Amazon je i dalje otvoren

Veliki ugovor koji je FML potpisao sa Amazonom i dalje je na snazi…

-Naša saradnja se u međuvremenu proširila, što je povećalo i potrebu za angažovanjem novih owner operatora. Posla ima preko glave, tako da smo trenutno u situaciji da uposlimo nekoliko desetina kamiona. Vozi se over the road, od Istočne do Zapadne obale, tako da nam trebaju vozači koji su spremni na maksimalna odricanja, uz naravno odgovarajuću platu i bonuse, zaključuje Vasil Kolar iz FML.

VELIKI SKLADIŠNI KAPACITETI I KOMPLETNA USLUGA: Magacin FML u hjustonskoj luci

Skladište u Teksasu – na raskrsnica puteva

Ono što je bilo i ostaće velika komparativna prednost FML jeste veliko skladište u luci Hjuston, odmah pored kontejnerskih terminala, sa direktnom železničkom vezom sa Union Pacific Railroads, kao i sa Kansas City Southern Railroad, odakle kreću i dolaze svi tereti iz Meksika ili ka njemu. Sa 180.000 kvadratnih metara zatvorenog skladišta i 10 hektara otvorenog prostora za odlaganje, klijentima se nude usluge: skladištenja opšte robe, kontejnerskog tereta, pretovari u železnice, lokalni i regionalni transport, utovar kontejnera za uvoz ili izvoz, konsolidacija tereta. Skladište je osposobljeno za upravljanje čelikom, metalom, drvetom, projektnim teretom, papirom, pamukom, rasutim teretom.

Oni koji bi da saznaju više informacija o kompaniji Freight Menagement Logistics mogu da posete njihov websajt OVDE.

Tekst: Antonije Kovačević Foto: Privatna arhiva

Advertisement