Chicago, IL
57°
Fair
6:19 am5:44 pm CDT
Feels like: 55°F
Wind: 8mph S
Humidity: 72%
Pressure: 29.91"Hg
UV index: 0
4 am5 am6 am7 am8 am
55°F
54°F
52°F
52°F
54°F
TueWedThuFriSat
43°F / 36°F
46°F / 36°F
48°F / 39°F
48°F / 36°F
43°F / 30°F

Published 2 years ago

By admin

FINALE LIGE ŠAMPIONA U SRBIJI? Novi stadion “Srbija” koštaće 257 miliona eura i doneće kandidaturu za velika takmičenja (FOTO GALERIJA)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će za dva meseca započeti kompletna priprema za izgradnju budućeg fudbalskog nacionalnog stadiona. Na njemu će igrati reprezentacija Srbije, a sada je otkrio da bi taj stadion mogao biti na potpuno novoj lokaciji.

Stadion je trebao da se gradi u delu gradske opštine Surčin, na delu Surčinskog polja, istočno od autoputa, kod Obilaznice Beograd (između petlje Surčin-jug i petlje Ostružnica). Nova lokacija bi mogla biti Novi Beograd.

Vučić najavio izgradnju

“Svako svoje dete da povede, i muško i žensko, da uživaju u fudbalskoj igri. To će biti najrazvijeniji deo grada”, rekao je Vučić. Izgradnja stadiona koštaće oko 257 miliona evra, a kapacitet stadiona će biti približno 52 hiljade sjedećih mesta. U sklopu stadiona bit će izgrađeni i šoping-centar, fudbalska akademija, a verovatno i muzej Fudbalskog saveza Srbije.

Srbija želi organizaciju finala Lige šampiona

Stadion bi se trebao zvati Srbija, a trebao bi omogućiti našoj zemlji da se kandiduje za organizaciju finala nekog klupskog kontinentalnog takmičenja, poput Lige šampiona ili Europa lige. Vučić je još krajem prošle godine najavio da će taj stadion biti lepši od nemačke Allianz Arene: “To će biti lepotica, lepša od Allianz Arene. Neće biti veća, ali biće lepša čak izvana i iznutra od Allianz Arene.”

Izvor: Index Foto: Promo

YOU MAY LIKE