Chicago, IL
55°
Partly Cloudy
6:19 am5:44 pm CDT
Feels like: 55°F
Wind: 8mph S
Humidity: 83%
Pressure: 29.94"Hg
UV index: 1
10 am11 am12 pm1 pm2 pm
61°F
63°F
64°F
64°F
66°F
TueWedThuFriSat
43°F / 37°F
45°F / 36°F
48°F / 41°F
48°F / 36°F
43°F / 32°F

Published 1 year ago

By admin

FEJSBUK UVODI PROMENE: Opcija seksualna, religijska i politička opredeljenja više neće biti dostupna!

Fejsbuk će ukloniti opciju za korisnike da dele svoje verska i politička opredeljenja kao i seksualnu orijentaciju na svom profilu, što je promena koja će stupiti na snagu početkom decembra.

Trenutno korisnici mogu da dodaju informacije o svojim političkim i verskim uverenjima, kao i o svojoj seksualnoj orijentaciji na Fejsbuku, ali društvena mreža to privodi kraju.

Fejsbuk je objasnio da će ova buduća promena omogućiti da platforma postajne lakša za navigaciju i korišćenje.

Kao deo naših napora da olakšamo navigaciju i korišćenje Fejsbuka, uklanjamo pregršt polja profila:

Zainteresovanost, Religijski stavovi, Politički stavovi Adresa – rekao je portparol u saopštenju.

Šaljemo obaveštenja ljudima koji su popunili ova polja, obaveštavajući ih da će ova polja biti uklonjena. Ova promena ne utiče na nečiju mogućnost da deli ove informacije o sebi negde drugo na Fejsbuku.

Dok je Fejsbuk, jedna od prvih dominantnih društvenih mreža, omogućila korisnicima da prikažu širok spektar informacija na svojoj stranici, novije društvene mreže su se odlučile za minimalistički pristup, sa kratkim biografijama za korisnike.

Remont dolazi kada više platformi u Silicijumskoj dolini pokušavaju da osveže svoje proizvode usred sumornih ekonomskih izgleda. Prošle nedelje, Meta, kompanija koja poseduje Fejsbuk i Instagram, otpustila je oko 11.000 radnika, 13 odsto svoje radne snage.

Druge platforme se takođe suočavaju sa preokretom

Tviter, koji je nedavno prešao u ruke Ilonu Masku, pradikalno je promenio sistem verifikacije na ovoj platformi. Nudeći plave kvačice korisnicima za 8 dolara mesečno.

Izvor: Nulta tačka Foto: Pexels

YOU MAY LIKE