Chicago
23°
Clear
7:01 am5:06 pm CST
Feels like: 12°F
Wind: 11mph SW
Humidity: 65%
Pressure: 30.2"Hg
UV index: 0
FriSatSun
10/7°F
37/32°F
37/25°F

Published 11:51

By admin

FEDERALNI SUDIJA BLOKIRAO BAJDENA: Ukinuta odluka o obaveznoj vakcinaciji vladinih zaposlenih!

Federalni sudija u Džordžiji izdao je zabranu koja važi na nivou zemlje kojom sprečava vladu SAD da sprovede obaveznu vakcinaciju protiv Kovida 19 federalnim kontraktorima, privremeno ukinuvši poslednji preostali zahtev za vakcinaciju koji je uvela Bajdenova administracija.

Američki okružni sudija Sten Bejker u Savani, u Džordžiji, rekao je da Kongres nije jasno ovlastio predsednika da nameće uslov vakcinacije kontraktorima koji će imati “veliki ekonomski i politički značaj”.

Tužbu su podnele države Džordžija, Alabama, Indijana, Kanzas, Južna Karolina, Juta i Zapadna Virdžinija, kao i trgovačka grupa za izvođače radova (kontraktore).

Predsednik Džo Bajden je u septembru rekao da je strpljenje na izmaku sa manjinom odraslih Amerikanaca koji su odbili da se vakcinišu protiv Kovida 19 i preduzeo je nekoliko koraka, uključujući zahtevanje od kontraktora izvođača radova da njihovi zaposleni prime vakcine.

Pandemija je usmrtila više od 780.000 Amerikanaca i usporila ekonomski rast i poremetila lance snabdevanja.

Obavezna vakcinacija postala je sve popularnije sredstvo za privatna preduzeća da pokušaju da ponovo otvore kancelarije, a sudovi su potvrdili uvođenje obaveze kod privatnika kao potez koji je u okvirima prava preduzeća da odredi uslove zapošljavanja.

Međutim, sudovi su blokirali nekoliko obaveza koje je uvela Bajdenova administracija za vakcinaciju zbog prekoračenja ovlašćenja izvršne vlasti i uzurpiranja moći nad zdravstvenom politikom, što je uglavnom prepušteno državama.

Feeralni sudija u Kentakiju je 30. novembra privremeno blokirao pravilo o obaveznoj vakcinaciji kontraktora u državama Kentaki, Ohajo i Tenesi. Odvojene obavezne vacinacije za zdravstvene radnike i za preduzeća koja zapošljavaju više od 100 ljudi, sudovi su takođe blokirali.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Glas Amerike
Foto: Printscreen YouTube / AFP News Agency

YOU MAY LIKE

KOLUMNA, KOVAČEVIĆ: Đokovićev put kojim se ređe ide, popločan očevim glupostima, našim kompleksima i svetskom zaverom
BRITANSKI NOVINAR OPISAO NOLETOV PUT DO VRHA: "Diskvalifikovan, zabranjen, deportovan" i na kraju najbolji!
ENVER KRENUO NA HODOČAŠĆE U MEKU: Srbi me zaustavljaju na putu, časte ručkom, plate smeštaj!
MILVOKI PROSLAVIO SVETOG SAVU: Patrijarh Porfirije poručio roditeljima: "Ne učite decu samo da budu Srbi..." (FOTO+VIDEO)
PATRIJARH STIGAO U ČIKAGO, DOČEKALA GA DECA I PESMA: "Najveće moje zadovoljstvo je susret sa braćom i sestrama, susret sa ljudima"
"BOŽJA PRAVDA PRED OČIMA BILA GEJTSA": Čuveni španski pisac tekstom podigao spomenik Đokoviću!
IVANIŠEVIĆ OTVORIO DUŠU: Nole može da urla i da me psuje, ali mora da pobeđuje, i ja sam bio lud!
“ON JE NAJVEĆI KOJI JE IKADA DRŽAO REKET”: Cicipas se poklonio Noletu: Hvala ti što me činiš boljim!