Chicago
64°
Fog
6:45 am6:36 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 4mph SSE
Humidity: 91%
Pressure: 30.14"Hg
UV index: 0
SatSunMon
75/61°F
77/63°F
79/63°F

Published 3 months ago

By Serbian Times

EU PROTIV SLOBODE GOVORA? Ilon Mask ima rok da uskladi Tviter sa novim ograničenjima, inače…

Tviter mora da ojača svoje resurse do 25. avgusta da bi mogao da se uskladi sa ambicioznim novim evropskim zakonodavstvom o onlajn sadržaju, upozorio je evropski komesar Tijeri Breton posle sastanka sa Ilonom Maskom.

„Ako tehnologija nije spremna Tviter mora da ima dovoljno sredstava da popuni prazninu. Razgovarao sam o toj specifičnoj temi sa Maskom“, rekao je sinoć Breton novinarima posle sastanka u sedištu Tvitera u San Francisku.

Komesar Evropske unije trenutno boravi u Kaliforniji da bi osigurao da internet giganti poput Fejsbuka, Instagrama i Tvitera budu spremni za zakon o digitalnim uslugama, koji će stupiti na snagu krajem avgusta.

PROČITAJTE VIŠE:

Zakon je jedan od najambicioznijih propisa u pogledu kontrole onlajn sadržaja od pojave društvenih mreža. On nameće dugačku listu pravila platformama, tržištima i pretraživačima, kao što je obaveza da se „blagovremeno“ reaguje na uklanjanje bilo kakvog nezakonitog ili štetnog sadržaja čim platforma dobije saznanje o tome.

Breton je rekao da je na sastanku pomenuo nekoliko kritičnih oblasti kako bi propisi postali odmah primenljivi. Te oblasti su zlostavljanje dece i dezinformacije o izborima.

Komesar treba da se sastane i sa Markom Zakerbergom, šefom Mete, kako bi osigurao usklađenost Fejsbuka i Instagrama.

Međutim, veću pažnju privlači Bretonov razgovor sa Maskom jer novi vlasnik Tvitera brani gotovo neograničenu slobodu izražavanja, uključujući i kada je sadržaj uvredljiv ili podstiče dezinformacije, mimo evropskih pravila.

POVEZANE TEME:

KAKVA POČAST! Srpska doktorka Jelena dobitnica nagrade UNESKO! (VIDEO)

UŽASNA SMRT PUTNIKA NA PODMORNICI TITAN: Evo šta tačno znači implozija, i zašto do nje dolazi!

ISPOVEST KONZULA SRBIJE U SUDANU: Svaki dan sluša “Vidovdan”, a sada je u ratu izgubio sve! (FOTO, VIDEO)

Izvor: N1
Foto: Printscreen Twitter

YOU MAY LIKE