Connect with us

aktuelno

ETNOLOZI OBJAŠNJAVAJU: Zašto se broj 13 u narodu smatra nesrećnim…

Published

on

Iz straha da im petak 13. može doneti nesreću mnogi na današnji dan otkazuju putovanja i poslovne sastanke

Ako ste danas nešto izgubiloi, stala su vam kola ili ste se posvađali sve bi te nevolje mogli da pripišete današnjem danu, jer petak 13. za mnoge je najbaksuzniji u godini jer i ovaj dan, ali i broj imaju dugu tradiciju simbola loše sreće, a njihova kombinacija čini se da je najubojitija.

“Veruje se da je srećan broj 12 koji daje neku ravnotežu jer imate 12 meseci u godini i 12 apostola, 12 puta se čitaju odrđene molitve i odjednom kad se doda još jedan broj on poremeti, kako se veruje, taj red”, kaže etnolog Snežana Ašanin.

Iz straha da im petak 13. može doneti nesreću mnogi na današnji dan otkazuju putovanja i poslovne sastanke.

SNEŽANA AŠANIN: Broj 12 daje ravnotežu, a 13 je remeti

“Na pojedinim železničkim i autobuskim stanicama ne postoje peroni sa brojem trinaest, već postoji 12A i onda zatim sledi četrnaest. Često se izbegava kupovina stanova na trinaestom spratu. Ljudi se na taj način štite od postojećeg verovanja o baksuznom broju”, izjavila je Ašanin.

Negativnim mislima i uverenjima podsvesno se podstiču nezgode i loša sreća i zato ako ste sujeverni danas ne započinjite nikakav posao i pokušajte da prespavate dok ne svane 14. mart, a uostalom sutra počinje i vikend koji vam možda baš donese sreću.

IZVOR: Rina FOTO: Rina

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement