Chicago
37°
Rain
6:53 am5:15 pm CST
Feels like: 28°F
Wind: 12mph NE
Humidity: 92%
Pressure: 29.77"Hg
UV index: 0
FriSatSun
34/21°F
43/27°F
46/30°F

Published 1 month ago

By Antonije Kovačević

EPISKOP LONGIN: Živimo u svetu okrenutom naglavačke, gde se porodica napada, ali ne očajavajmo…

Episkop novogralanički i srednjezapadnoamerički Longin poslao je svim vernicima u Sjedinjenim Američkim Državama Božićnu poslanicu. Serbian Times je prenosi u potpunosti, uz redakcijsku opremu.

Evo šta se u njoj kaže…

“Mir Božiji! Hristos se rodi! Vaistinu se rodi!

Zvezda jasno pokaza Volsvima Slovo koje bi pre sunca, Koji dođe da prekrati bezakonje. Videše obvivena pelenama u skromnoj i smirenoj pećini Tebe koji deliš naše stradanje, s radošću gledahu Tebe koji si i čovek i Gospod”. (Drugi kanon Roždestva, pesma 1)

Gospod nam još jednom, braćo i sestre, daje priliku da ga slavimo, rođenog kao Bogočoveka od Duha Svetoga i Djeve Marije. On koji postoji pre postanka sveta i koji je Sam njegov Tvorac, prima na Sebe telo svoje tvorevine da bi nas oslobodio od greha i smrti. Došavši u ovaj svet smirenije nego iko od nas, postradao je kao i mi, ali u većoj meri nego što iko od nas može da zamisli. On čini sve da bi nas iskupio i postavio pokraj Sebe. Njegova predvečna svetlost danas nas obasja izgoneći mrak iz naših duša i umova, otvarajući srca za prosvetljenje.

Živimo u svetu okrenutom naglavačke, gde se porodica gotovo svakodnevno napada a tradicionalni moral i vrednosti se ismejavaju. Izrugivanje ovog Bogom blagoslovenog poretka je još jedan podsetnik na palu ljudsku prirodu i na pali svet oko nas. Ali gledajući sve ovo, ne očajavajmo nego nađimo utehu u milosti Gospodnjoj, koja se izobilno izliva na Božić. Roždestvo Hristovo pruža nam priliku da sa celom porodicom proslavimo Boga, znajući da je i sam Gospod došao u ovaj svet kroz jednu Vitlejemsku porodicu. U porodici se stvaraju i neguju sve dobre navike i tradicije. I što je najvažnije, potvrđuje se vera da je Hristos jedini Car i Gospod i da samo Njegov put vodi spasenju. Crkva je tu da pomogne, da naša deca budu dobri, Božiji ljudi, koji žive moralnim životom i Hrišćanskim vrlinama. Ovo ne znači da iskušenja neće biti, ali će oni znati kako da ostanu na putu pravednosti koji vodi u život večni.

Neka Bogomladenac Hristos i danas i svaki dan svetli Svojom Božanskom svetlošću u našim srcima. Prizivajmo Ga neprestano u molitvi, budimo Mu verni, obnavljajmo sebe kroz pokajanje, i sjedinjujmo se s Njim kroz Svete Tajne da bismo se vratili u raj za koji smo stvoreni, čiji je predokus u Svetoj Crkvi Hristovoj. Čineći ovo u potpunosti ćemo prihvatiti, razumeti i osetiti radost ovog Praznika, održavajući vezu s Gospodom i ne skrećući sa svetog puta na koji smo postavljeni.

Želeći vam svima mir, svako dobro, jedinstvo u Gospodu i blagoslov Bogomladenca u Novoj 2023.godini”, ovim rečiuma završio je svoju Božićnu poslanicu Longin, episkop novogračaničko-srednjezapadnoamerički.

Tekst: Serbian Times Foto: Antonije Kovačević

YOU MAY LIKE

KAKVA SCENA USRED AMERIKE: Najveći MMA borac svih vremena završio karijeru uz “Himnu za spas Srbije”! (VIDEO)
A NIKO JOJ NIJE VEROVAO: Srpska pevačica sinoć je bila na dodeli Gremija sa Bijonse i Adel!
MOŽE SE ŽIVETI OD UMETNOSTI U SRBIJI: Svojim slikama i lepotom Danica napravila ozbiljan biznis na društvenim mrežama!
UGLEDNI LEKAR SUPRUZI NANEO STRAŠNE POVREDE: Dobio 30 dana pritvora, isplivali jezivi detalji!
ZOVU JE “KRALJICA TROTOARA”: Švajcarski mediji srpsku pevačicu proglasili najpopularnijom prostitutkom!
VELIKI DAN ZA NJUJORŠKE SRBE: Patrijarh služio prvu liturgiju u crkvi Svetog Save otkako je ona izgorela na Uskrs 2016. godine (VIDEO)
GOVOR PATRIJARHA U ČIKAGU: Ne treba deci previše da pričate o Bogu, o tome kakvi treba da budu, nego da im budete najbolji primer! (VIDEO)
SRBIN KOJI RADI ZA FBI OTKRIVA KAKO IZGLEDA NJEGOV ŽIVOT: Ne spava po 9 dana, govori 10 jezika i pravi je genije!