Chicago
39°
Clear
6:51 am7:03 pm CDT
Feels like: 32°F
Wind: 14mph SSW
Humidity: 55%
Pressure: 30.15"Hg
UV index: 0
WedThuFri
52/39°F
45/36°F
39/36°F

Published 1 month ago

By Serbian Times

EPIDEMIJA SMRTI U VOJSCI SAD: Više od 15.000 vojnika se predoziralo u poslednjih 5 godina!

Više od 15.000 američkih vojnika predoziralo se drogom u poslednjih pet godina, a u 332 slučaja registrovan je ishod, naveo je Pentagon u odgovoru na relevantno pitanje američkog Kongresa.

List „Roling stoun” objavio je da su podaci prosleđeni ove nedelje petorici američkih senatora, predvođenih demokratama iz Masačusetsa Edvardom Markijem i Elizabet Voren.

Senatori su u septembru poslali pismo američkom ministru odbrane Lojdu Ostinu, tražeći podatke o predoziranju u vojsci, nakon što je Rolling Stone objavio da je 30 vojnika umrlo od predoziranja 2020. i 2021. godine u Fort Bragu, štabu američkih specijalnih snaga, Severna Karolina.

„Gubitak jednog vojnika usled fatalnog predoziranja je previše. Broj raste, sa izveštajima o nekoliko stotina predoziranja u američkim vojnim bazama. Možemo i moramo da zaustavimo krizu predoziranja u Americi“, rekao je Marki.

PROČITAJTE VIŠE:

Pentagon kaže da je fentanil odgovoran za više od većine smrti. U stvari, broj smrtnih slučajeva od ovog sintetičkog opioida se više nego udvostručio od 2017. godine, prateći sličnu putanju sveukupne krize droga u SAD, prenela je „Raša tudej“.

Prema američkoj vladi, skoro 107.000 civila je umrlo 2021. u SAD od predoziranja, uključujući 71.000 slučajeva povezanih sa fentanilom.

Smrt od predoziranja u vojsci pratila je smrt civila i na druge načine. Ukupno 96 odsto poginulih bili su obični vojnici, a ne oficiri, kao što se u ogromnoj većini civilnih slučajeva radilo o osobama bez fakultetske diplome. Ogromna većina vojnih lica koja su umrla od predoziranja drogom bili su belci mlađi od 33 godine.

„Roling stoun” navodi da je u bazama gde su stacionirani vojnici pešadije, „Zelene beretke” i drugi elitni vojnici bilo velikih koncentracija predoziranja i da to verovatno nije slučajno jer su te formacije „iznele skoro ceo teret rata”. u Avganistanu i drugim zemljama u protekloj deceniji“.

POVEZANE TEME:

HAOS NA AMERIČKOJ SVADBI: Mlada začinila hranu marihuanom, svatovi upali u masovnu paranoju!

LUDILO NA SUĐENJU U SAD: Žena koja je ljubavniku odsekla glavu i penis napala advokata u sudnici! (VIDEO)

ANKETA U SAD OTKRIVAJU: Više republikanaca je za Trampa nego demokrata za Bajdena!

Izvor: N1
Foto: Pixabay

YOU MAY LIKE

DŽEJ LO DOLAZI U BEOGRAD! Pevačica doleće privatnim avionom na proslavu srpskog milionera, dobiće 200.000 evra za dva sata!
MLADI NIŠLIJA POGINUO U AMERICI: Izgubio život u udesu, prijatelji prikupljaju novac da vrate telo u Srbiju! (FOTO)
“OD MENE STE HTELI DA SAVIJEM KIČMU, PRED MUŽEM PITU”: Ko je devojka koja je optužila Ramba Amadeusa za zlostavljanje!
SRPSKA PREMIJERA KOJA JE OBORILA ČIKAGO S NOGU: Priča o ljubavi obično udavi, a ova nas je oduševila! Pogledajte zašto... (FOTO+VIDEO)
PUSTINJSKI SRBI ČUVAJU VERU PREDAKA: A sve više Amerikanaca prima pravoslavlje u crkvi Svetog Save u Finiksu (VIDEO)
KO NE SLUŠA TIFU, SLUŠAĆE OLUJU: Bijelo dugme održalo koncert za pamćenje u Čikagu, pevali i oni koji ne govore srpski
“SAMO SKINI TO, MOLIM TE”: Milioner putnici u avionu ponudio 100.000$, pod jednim uslovom!
EKONOMSKI KOLAPS STIŽE U EVROPU: Sunovrat velike švajcarske banke izazvao paniku, preti nova kriza!