Chicago, IL
70°
Sunny
5:25 am8:08 pm CDT
Feels like: 70°F
Wind: 14mph NNE
Humidity: 51%
Pressure: 30.01"Hg
UV index: 7
1 pm2 pm3 pm4 pm5 pm
68°F
68°F
66°F
66°F
66°F
MonTueWedThuFri
84°F / 64°F
82°F / 64°F
73°F / 55°F
73°F / 57°F
70°F / 57°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

ENGLEZ DOŠAO U SRBIJU KAO TURISTA: Oženio se, promenio veru, a sada besplatno daje časove jezika!

Pre više od deset godina Dejvid Entoni Kičing iz Mančestera došao je turistički u našu zemlju, ali je ubrzo odlučio da tu i ostane i za stalno se nastani u Novom Sadu. Kako priča za “Blic”, prijatno ga je iznenadilo gostoprimstvo našeg naroda i odmah se osetio kao da je došao kući a ne u turističku posetu. Srbija mu je, kako kaže, pružila dosta toga, a on je odlučio da joj se oduži na svoj način, držanjem besplatnih časova engleskog jezika svojim sugrađanima.

-Ovo je samo jedan od načina kako mogu pomoći ljudima i zamislite, nema nikakve cake. Ako si u poziciji da pomogneš nekome ne razmišljaj o tome, naprosto pomozi. To što ću raditi nije ništa veliko već je zapravo malo, ali ako će to pomoći ljudima, što da ne. Meni su ljudi pomogli kad sam došao u vašu zemlju, ovde sam našao svoju ljubav i oženio se, promenio veru i sada ću ja da uzvratim istom merom i pomognem nekome – priča nam Dejvid.

Kaže da uči srpski pomoću supruge i prijatelja, a ima i rok bend BaYaT i da je svestan toga koliko je poznavanje drugog jezika važno.

Samo za nezaposlene

Prema njegovom dosadašnjem iskustvu, osoba sa ovih prostora koja dobro poznaje engleski jezik ima veće šanse da recimo dobro prođe na konkursu za posao, pogotovo kada je reč o nekim stranim kompanijama koje posluju u Srbiji.

-Časovi su zamišljeni tako da pored učenja jezika, polaznici mogu unaprediti svoje verbalne veštine koje su im jako važne recimo tokom intervjua za posao. Takođe, ovo je način da povećaju svoje samopouzdanje i uglavnom steknu veštine koje su im neophodne da pronađu svoj idealan posao – objašnjava nam Dejvid.

On ističe da su časovi namenjeni isključivo nezaposlenim licima i dodaje da je iz tog razloga potrebno da budući polaznici prilikom prijave dostave i dokaz o tome a moraju i imati određen nivo znanja engleskog (minimum B1 nivo) kako bi lakše pratili časove. Časovi se održavaju svakog petka u Kulturnoj stanici “Svilara”, a svi zainteresovani koji žele da se prijave i na taj način unaprede svoju verbalnu komunikaciju i znanje iz engleskog jezika to mogu učiniti pozivom na broj 021/383-0561.

PROČITAJTE VIŠE:

AFRIČKA BLOGERKA ISPROBALA BALKANSKU KUHINJU: Jedan specijalitet je naročito oduševio! (VIDEO)

SUDBINSKA POTRAGA ZA KORENIMA: Pijaniskinja Margarita iz Odese pronašla porodicu svog dede u Srbiji!

NESVAKIDAŠNJI SLUČAJ U SUBOTICI: Hrabra šnajderka savladala lopova, on zapretio tužbom! (VIDEO)

Izvor: Blic
Foto: KULTURNA STANICA SVILARA / USTUPLJENE FOTOGRAFIJE

YOU MAY LIKE