Chicago
19°
Ведро
6:55 am4:21 pm CST
Осећај: 7°F
Ветар: 13mph SW
Влажност: 61%
Притисак: 30.25"Hg
УВ индекс: 0
СреЧетПет
41/30°F
48/36°F
41/36°F

Published 2 godine ranije

By admin

ELON MASK NE PRESTAJE DA ŠOKIRA: Odbio ulazak u Upravni odbor Tvitera!

Ilon Mask šef Tesle i Spejseksa, odustao je od ulaska u Upravni odbor Tvitera, čiji je glavni akcionar, izjavio je generalni direktor te društvene mreže Parag Agraval.

Imenovanje Maska trebalo je da stupi na snagu proteklog vikenda nakon što je prošle nedelje otkrio da je kupio 9,2% udela u tehnološkom gigantu. Međutim, Agraval je preko Tvitera poručio da je Mask “istog jutra rekao da se neće pridružiti odborou”.

Pošto je Musk odbio da se pridruži upravnom odboru, on nije vezan nikakvim ograničenjima o tome koliko kompanije može da kupi, primetio je novinar Jašar Ali.

„Ulazno neprijateljsko preuzimanje“, tvitovala je Ostin Olred, izvršni direktor Blum instituta za tehnologiju.

„Jedno sedište ne znači mnogo snage“, primetio je drugi korisnik tvitera i dodao: „Samo ako imate većinsku kontrolu, možete otpustiti menadžment i promeniti pravac kompanije. Čini se da je ovo izgubljeno za mnoge ljude. Musk možda želi više od 15%”.

Šef Tesle ostaje najveći akcionar Tvitera i kompanija će ostati otvorena za njegov doprinos, dodao je on.

Nešto više od sat vremena nakon objave gospodina Agravala, Musk je tvitovao jedan kriptični emotikon koji je potom skinuo sa Tvitera.

Tokom vikenda, Mask je predložio izmene u Tviter Blu premijum pretplatničkoj usluzi, uključujući smanjenje njene cene, zabranu reklamiranja i davanje mogućnosti plaćanja u kriptovaluti dogikoin.

Agraval je rekao da je Tviter ponudio Masku mesto u odboru jer je kompanija verovala da je to “najbolji put napred“, a članovi odbora moraju da “deluju u najboljem interesu kompanije i svih naših akcionara“.

Osvrnuvši se na odluku Maska, Agraval je rekao: “Verujem da je ovo najbolje”.

“Imamo i uvek ćemo ceniti doprinos naših akcionara bez obzira da li su oni u našem odboru ili ne“, dodao je on. “Ilon je naš najveći akcionar i ostaćemo otvoreni za njegov doprinos”.

Mask je najveći akcionar kompanije, sa više od četiri puta većim udelom od 2,25% od suosnivača Tvitera Džeka Dorsija.

Akcije na Tviteru porasle su za više od 27 odsto prošlog ponedeljka nakon što je otkriveno koliki je njegov udeo. Međutim, mnogi zaposleni na Tviteru su bili nezadovoljni najavom da je izvršni direktor Tesle postao najveći akcionar kompanije i da je kasnije pozvan da se pridruži odboru.

Prema insajderima kompanije, postojala je zabrinutost oko toga kakav će uticaj on imati na sposobnost kompanije društvenih medija da moderira sadržaj u budućnosti.

Izvor: Daily Wire / N1 Foto: Wikimedia Creative Commons

YOU MAY LIKE