Chicago
61°
Mostly Cloudy
5:15 am8:22 pm CDT
Feels like: 59°F
Wind: 9mph N
Humidity: 60%
Pressure: 29.89"Hg
UV index: 0
WedThuFri
70/55°F
70/55°F
73/61°F

Published 2 months ago

By Antonije Kovačević

EKSKLUZIVNO, ILON MASK OTKRIVA: Američke tajne službe su imale pun pristup privatnim Tviter porukama! (VIDEO)

Tehnološki mogul milijarder Elon Mask otkrio je u ekskluzivnom intervjuu Takeru Karlsonu na Foks njuzu da je Sjedinjenim Državama, kao i stranim vladinim agencijama, odobren „pun pristup“ direktnim porukama privatnih građana na Tviteru pre njegovog preuzimanja.

Mask je izneo tešku optužbu u intervjuu čiji je prvi deo emitovan u ponedeljak uveče u emisiji “Tucker Carlson Tonight”. U necenzurisanoj diskusiji, izvršni direktor Tesle iskreno je govorio o svojoj zabrinutosti oko veštačke inteligencije (AI), njegovoj akviziciji na Tviteru i budućim planovima za platformu društvenih medija koju je kupio prošle jeseni.

U onome što je opisano kao jedan od najneverovatnijih trenutaka razgovora, Musk je optužio svoje prethodnike na Tviteru da su dozvolili američkim i stranim obaveštajnim agencijama da čitaju direktne poruke korisnika na platformi, nazivajući to jednim od najapsurdnijih otkrića do kojih je došao otkako je kupio kompaniju za 44 milijarde dolara.

Oduševio me je stepen u kojem su vladine agencije imale potpuni pristup svemu što se dešava na Tviteru“, rekao je Mask Karlsonu. „Nisam bio svestan toga”.

„Da li je to uključivalo DM-ove (direktne privatne poruke) ljudi?“ upitao je Maska voditelj Foks njuza.

„Da“, odgovorio je Musk. “Zato što DM-ovi nisu šifrovani.”

Musk je rekao da pokušava da kreira funkciju koja bi korisnicima dala mogućnost da šifruju direktne poruke u nadi da će ograničiti mešanje vlade. Mask je rekao da se nada da će taj dodatak predstaviti kasnije ovog meseca.

Ako se izabere opcija šifrovanja, „niko na Tviteru ne može da vidi o čemu pričate“, objasnio je on.

“Mogao bi da mi prisloniš pištolj na glavu, a ja ne bih mogao da ti kažem“, rekao je Karlsonu. „Tako treba da bude”.

Otkako je preuzeo platformu, Mask je postavio za svoju ličnu misiju da izloži koordinaciju između tehnološkog giganta i savezne vlade u moderiranju i cenzurisanju sadržaja, posebno kada je objavio „Tvitter fajlove“, koji je nezavisnim novinarima omogućio pristup Tviter arhivama za niz izveštaja, uključujući ono što je dovelo do suspenzije bivšeg predsednika Trampa i uloge vlade u Tviter cenzuri priče o laptopu Hantera Bajdena.

Mask je rekao da je već primio „indirektne žalbe“ od raznih državnih agencija u vezi sa obustavljanjem akcije, šaleći se s tim da su one nezadovoljne tim potezom.

“Mislim da su ljudi pomalo zabrinuti zbog toga što se direktno žale meni u slučaju da tvitujem o tome“, rekao je on.

„Ako bih dobio nešto što je protivustavno od vlade SAD, moj odgovor bi bio da im pošaljem kopiju Prvog amandmana i samo kažem: ’U kom delu ovoga grešimo?“

Tehnološki tajkun se pojavio kao jedan od najvećih njuzmejkera ​​u protekloj godini nakon što je kupio platformu, što je pogodilo demokrate i liberalne medije zbog njegove izražene ambicije da vrati slobodu govora na platformi za koju se smatra da ima ideološke naklonosti prema levici.

Mask je rekao da nije bio svestan da je Tviter postao magnet za obaveštajne agencije, ali se prisetio da se osećao “nelagodno” na platformi u mesecima koji su prethodili akviziciji.

Mask se takođe osvrnuo na svoju zabrinutost u vezi sa veštačkom inteligencijom i svojim planovima da uspostavi alternativu ChatGPT, AI aplikaciji koju su razvili progresivni programeri za koju je u početku pomogao da se finansira, ali sada strahovi mogu dovesti do „civilizacijskog uništenja“ ako se njime pogrešno upravlja.

Izvor: Fox News Foto: Fox News

YOU MAY LIKE

SRBIJA SVETSKI ŠAMPION U BASKETU: Amerika pala u finalu posle najvećeg preokreta u istoriji! (VIDEO)
PONOSNO PREDSTAVLJA OTADŽBINU: Jokić govorio o Srbiji, popularnosti u Somboru, pa zbunio odgovorom o Kalemegdanu! (VIDEO)
OVO JE RUSKINJA UBIJENA SA DETETOM U PANČEVU: Olga je u Srbiju došla u potrazi za poslom i boljim životom!
SRPKINJA I NAJMOĆNIJA ŽENA EVROPE: Udali su je za gej sultana koji joj je oslepeo braću, a onda je njen štićenik preuzeo tron!
ANĐEOSKIM GLASOM DIRNULA SRBIJU: Marija (8) otpevala premoćnu pesmu o domovini i raspametila publiku! (VIDEO)
PODRŠKA IZ PARIZA: Francuska teniserka igra u patikama sa srpskom trobojkom i hramom Svetog Save! (FOTO)
GENIJALNI JOKIĆ DOVEO DENVER DO PRVE POBEDE U FINALU: Srpski košarkaš upisao tripl-dabl i oborio rekord star 25 godina (VIDEO)
KOSOVO JE SRCE SRBIJE, NEKA CEO SVET NAUČI: Mirotić poslao moćnu poruku Novaku Đokoviću!