Connect with us

aktuelno

ĐUMBIR, NAJBOLJI SAVEZNIK U DOBA KORONE: Specijalni čaj baka Milanke (98) jača imunitet, sprečava grip i viruse

Published

on

 Da je đumbir itekako zdrav potvrđuje i krepka 98-godišnja Milanka Radovac iz Stubla kod Kraljeva koja kaže da je zahvaljujući redovnoj upotrebi upravo čaja od đumbira dobrog zdravlja dočekala pozne godine koje lako nosi

Sve što je zdravo i sve što je iz prirode sada je dobrodošlo. Đubmir koji je od davnina poznat po svom lekovitom dejstvu, u doba korone prodaje se „kao alva“, potražnja za njim je nikad veća, a i cena je paprena.

,,Prošle godine u ovo vreme cena đumbira kretala od 500 do 600 dinara za kilogram, ali evo,zahvaljujući valjda ovoj bolesti koja hara,cena je duplo veća nego lane i prodaje se za 1200 dinara. Znaju ljudi da đumbir nije samo odličan začin u kulinarstvu i sredstvo koje lako skida kilograme, nego i lek za mnoge bolesti. Zato prodaja ide odlično jer zdravlje nema cenu a preventivna je i najbolja “, kaže Violeta Stevanović koja đumbir prodaje na kraljevačkoj pijaci.

POMAMA ZA ĐUMBIROM: Cena duplo skočila tokom pandemije

Da je đumbir itekako zdrav potvrđuje i krepka 98-godišnja Milanka Radovac iz Stubla kod Kraljeva koja kaže da je zahvaljujući redovnoj upotrebi upravo čaja od đumbira dobrog zdravlja dočekala pozne godine koje lako nosi.

,,Pijem ga od davnina. U pola litra provrele vode stavim četiri do pet tankih komada ljuštenog đumbira, kuvam ga na laganoj vatri 20 minuta, procedim i dodam malo limuna i meda. Verujte mi da od toga nema boljeg melema protiv svih virusa i prehlade“, kaže Milanka.

Kraljevački profesor Živko Slavković, magistar biologije i autor desetak knjiga iz oblasti botanike, potvrđuje da đumbir poseduje izvanredna svojstva za lečenje mnogih bolesti.

Njegovo blagotvorno dejstvo ogleda se u tome da smiruje upale gornjih disajnih puteva, ublažava simptome astme, pojačava imunitet, sprečava grip i viruse. Ako je suditi po onom na šta najviše utiče, đumbir je ovih dana naš najbolji saveznik.

IZVOR: Rina FOTO: Rina

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement