Chicago, IL
52°
Partly Cloudy
6:36 am5:31 pm CST
Feels like: 48°F
Wind: 8mph NNE
Humidity: 49%
Pressure: 29.73"Hg
UV index: 3
2 pm3 pm4 pm5 pm6 pm
52°F
52°F
48°F
48°F
45°F
FriSatSunMonTue
45°F / 25°F
36°F / 32°F
55°F / 37°F
59°F / 52°F
64°F / 48°F

Published 2 years ago

By admin

DRUGU GODINU ZAREDOM POSTAVLJA REKORD: Andrej, trostruki šampion države iz matematike, fizike i hemije!

Andrej Drobnjaković učenik OŠ „Kralj Aleksandar I”, nakon do tada nezabeleženog prošlogodišnjeg uspeha, kada je u samo nekoliko nedelja postao prvak države iz matematike, hemije i fizike, dobitnik Svetosavske nagrade za 2021. godinu ostvario je novi rekord, ove školske godine nakon osvojenih prvih mesta na opštinskim i gradskim takmičenjima usledile su jedna za drugom prve nagarade na Republičkim takmičenjima.

Andrej je odbranio sve tri prošlogodišnje titule i po drugi put postao državni šampion iz matematike, fizike i hemije, a da uspeh bude još upečatljiviji osvojenim nagradama ove godine pridodao je i prvo mesto na Fizičkoj olimpijadi.

Naime, od 1. razreda Andrej se ubraja u red vaspitanih, vrednih i odgovornih učenika, što je rezultovalo odličnim uspehom sa svim peticama od 2. do 7. razreda. Andrejeva nadarenost i svestranost interesovanja počinje da se izražava i kroz učestvovanje na brojnim takmičenjima već u nižim razredima na kojima se ističe postignućima pre svega u oblasti matematike.

Tokom daljeg obrazovanja Andrej iskazuje intresovanje za brojne naučne oblasti uključujući posebno matematiku, srpski jezik i književnost, istoriju, geografiju, informatiku, fiziku, hemiju i astronomiju.

Zajedno sa svim uspesima vezanim za postignuća u okviru nastavnih i takmičarskih aktivnosti, ono što Andreja svrstava u red najistaknutijih učenika svoje generacije svako jeste njegovo ponašanje.

Andrej dolazi iz stabilne i posvećene porodice i među nastavnicima i učenicima važi za dobrog i pouzdanog druga, koji je spreman da pomogne, na koga se može osloniti i koji se raduje uspehu svojih drugova.

Pored školskih aktivnosti, Andrej svira klavir, trenira karate i plivanje. Pohađa kurseve engleskog i nemačkog jezika.

Izvor: Brainz Foto: Brainz

YOU MAY LIKE