Chicago
10°
Clear
7:04 am5:02 pm CST
Feels like: -4°F
Wind: 11mph WNW
Humidity: 48%
Pressure: 30.48"Hg
UV index: 0
TueWedThu
12/5°F
27/19°F
30/5°F

Published 10:56

By admin

DRINSKA REGATA OBORILA REKORD: Preko 30.000 posetilaca, Kanađani i Amerikanci plovili najlepšom srpskom rekom!

Na jubilarnoj 20. Drinskoj regati koja je juče održana u Ljuboviji, prema zvaničnim podacima, učestvovalo je oko 1800 plovila i preko 15.000 učesnika na vodi, a samoj manifestaciji u proteklih par dana prisustvovalo je više od 30.000 posetilaca. Lepo vreme i sjajna atmosfera pružilo je uživanje svim učesnicima velikog spusta u dužini od 40 kilometara od Rogačice do Ljubovije.

 Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić otvorila je regatu i čestitala organizatorima, a učesnicima poželela mirnu vodu, dobar provod i podsetila ih da čuvaju reku.

”Dragulj reke Drine, Drinska regata, po mnogo čemu predstavlja jedan od značajnijih turističkih projekata naše zemlje. Kao najveća manifestacija na vodi u Evropi, Drinska regata privlači skoro 20.000 zadovoljnih učesnika, koji se rado vraćaju. Budući da se turistički trendovi u post-kovid periodu kreću sve više u pravcu aktivnog turizma i neposrednog doživljaja prirode, ovaj kraj treba da iskoristi sjajnu priliku za ubrzani turistički rast”, rekla je Matić.

Na atraktivne adrenalinske izazove Limske regate, prema rečima organizatora, pored raftera iz nekoliko gradova bivše Jugoslavije, stigli su ljubitelji Lima, jedne od najlepših evropskih reka, iz daleke Kanade, Amerike i Australije.

Dobrodošlicu gostima i mirnu plovidbu poželeo je i predsednik Opštine Ljubovija Milan Jovanović.

Pauza tokom plovidbe napravljena je u Gornjoj Trešnjici gde je po tradiciji besplatno služen vojnički pasulj, a zatim su učesnici krenuli ka cilju u Ljuboviji.

PROČITAJTE JOŠ:

SRBIN PREPLIVAO AMAZON I UŠAO U GINISOVU KNJIGU: Prelazio je po 118 km dnevno, a susret sa krokodilom i danas pamti!

KOLUMNA, ANTONIJE KOVAČEVIĆ: Nije Novak najveći zbog zlatnih tanjira i pehara u vitrini, već zbog ovih 16 razloga…

VELIKA POBEDA SERBIAN TIMES-A: Porodica Ilić sa Kosova uskoro useljava u stan, koji će opremiti dobri ljudi iz dijaspore!

Od 21 čas na stadiona FK Drina kao kruna cele manifestacija održan je koncert balkanske zvezde Svetlane Cece Ražnatović. Na koncertu je bilo preko 20.000 ljudi, a kratkotrajan pljusak samo je dao poseban čar događaju. Dan ranije na istom mestu, koncert je održala još jedna velika zvezda Marija Šerifović.

O Ljuboviji se govori, o Ljuboviji se piše… Jubilarna 20. Drinska regata premašila je očekivanja i samih organizatora. Utisci se sabiraju ali jedno ostaje sigurno, Drinska regata u Ljuboviji napravila je nekoliko ozbiljnih koraka napred.

Izvor: Rina Foto: Rina

YOU MAY LIKE

KOLUMNA, KOVAČEVIĆ: Đokovićev put kojim se ređe ide, popločan očevim glupostima, našim kompleksima i svetskom zaverom
ENVER KRENUO NA HODOČAŠĆE U MEKU: Srbi me zaustavljaju na putu, časte ručkom, plate smeštaj!
BRITANSKI NOVINAR OPISAO NOLETOV PUT DO VRHA: "Diskvalifikovan, zabranjen, deportovan" i na kraju najbolji!
PATRIJARH STIGAO U ČIKAGO, DOČEKALA GA DECA I PESMA: "Najveće moje zadovoljstvo je susret sa braćom i sestrama, susret sa ljudima"
“ON JE NAJVEĆI KOJI JE IKADA DRŽAO REKET”: Cicipas se poklonio Noletu: Hvala ti što me činiš boljim!
ISPLIVALO TELO NA PLAŽI: Policija ispituje da li je u pitanju Ana Volš!
IVANIŠEVIĆ OTVORIO DUŠU: Nole može da urla i da me psuje, ali mora da pobeđuje, i ja sam bio lud!
PREOKRET U AUSTRALIJSKIM MEDIJIMA: Histerija oko Srđana Đokovića dobila novu dimenziju!