Chicago, IL
79°
Fair
5:26 am8:07 pm CDT
Feels like: 81°F
Wind: 6mph S
Humidity: 60%
Pressure: 29.86"Hg
UV index: 6
12 pm1 pm2 pm3 pm4 pm
79°F
79°F
77°F
77°F
79°F
SunMonTueWedThu
68°F / 57°F
84°F / 63°F
81°F / 61°F
72°F / 57°F
75°F / 59°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

DRAMA U RUSIJI: Rusi koji se bore na strani Ukrajine izveli niz napada, drže taoce, pucali na školski autobus! (VIDEO)

Dve diverznatske grupe ukupne jačine 40-50 ljudi rano jutros prešlo je granicu sa Rusijom i upalo u Brjansku oblast. Usledilo je pucnjava na školski autobus i tom prilikom ubijen je vozač a jedan desetogodišnja devojčica je ranjena. Prava drama usledila je u selu Sušani gde je dignuta u vazduh električna centrala i bezinska pumpa i uzeti taoci.

Očevici izveštavaju o hvatanju četiri taoca od strane ukrajinske diverzantske grupe u selu Sušani, Klimovski okrug, Brjanska oblast. Prema rečima očevidaca, u 10.15 časova po lokalnom vremenu u selu Sušani ukrajinski DRG je uzeo za taoce dvoje odraslih i dvoje dece.

Naoružana grupa koja je upala u Brjansku oblast su zapravo pripadnici Ruskog dobrovoljačkog korpusa, koji se bori na strani Ukrajine.

Jedan od članova DRG-a koji je pozirao u pozadini ambulante u Brjansku, Ljubečani, je Denis Nikitin. Bivši je prijatelj neonaciste Maksima Martinkeviča i organizator promocije Belog reksa. Prošle godine se preselio u Ukrajinu i pridružio se jedinicama Oružanih snaga Ukrajine.

PROČITAJTE VIŠE:

Diverzanti su navodno zapucali na jedan automobil pri čemu je jedan muškarac ubijen, a jedno desetogodišnje dete je ranjeno. Dete je prebačeno u bolnicu i pruža mu se sva neophodna pomoć, prenosi Sputnjik.

Takođe, ruski zvaničnici tvrde da su Oružane snage Ukrajine izvršile još jedan napad na Klimovski okrug. U napadu bespilotne letelice zapaljena je kuća u selu Sušani. Na licu mesta su hitne službe.

Iz minobacača napadnuto selo Lomakovka u Starodubskom opštinskom okrugu. U napadu nije bilo žrtava, a oštećena su dva domaćinstva. Na licu mesta su hitne službe.

U toku je istraga o okolnostima incidenta i identitetu otmičara. Zvanični Kijev se nije oglašavao povodom ovih optužbi.

POVEZANE TEME:

NATO NE ODUSTAJE OD ŠIRENJA! STOLTENBERG: Ukrajina će postati članica Alijanse!

BIVŠI LEKAR BELE KUĆE: Bajden pola vremena ne zna gde je, svakim danom smo bliži otvorenom ratu sa Rusijom i Kinom!

GODINU DANA BRATOUBILAČKOG RATA U UKRAJINI: 10 najkrvavijih bitaka od početka sukoba!

Izvor: Mediji
Foto: Printscreen Twitter @Pluton45873221

YOU MAY LIKE