Published 1 year ago

By Serbian Times

BIVŠI NBA AS SRAMNO NAPAO JOKIĆA: Tvrdi da menjaju kriterijume da bi bio MVP, aludirao i na rasizam! (VIDEO)

Bivši NBA igrač i sadašnji analitičar na ESPN-u Kendrik Perkins nastavio je sa komentarima vezanim za brojke Nikole Jokića i, po njegovom mišljenju, favorizovanju centra Denver nagetsa u trci za MVP nagradu

Velika fama digla se posle komentara Kendrika Perkinsa da Nikola Jokić “pumpa” svoje brojke, jureći tripl-dablove, tako što sve manje šutira i okrenut je asistiranju saigračima.

Jokić je na to odgovorio ironično uz podsmeh “da je sve to istina”.

U novoj epizodi emisije “ESPN First take”, Perkins je pomenuo da se menjaju kriterijumi iz godine u godinu za određene igrače, navodeći primer Stiva Neša.

“Šta Nikola Jokić, Stiv Neš i Dirk Novicki imaju zajedničko? Proglašeni su za MVP-a, a nisu bili u top 10 po poenima. Kriterijumi se menjaju. Tokom 2006. godine, kada je Neš osvojio svoju drugu MVP nagradu, sa najboljim sastavom u ligi i pritom nisu bili na prvom mestu, Kobi je imao prosek od 31 poena. Kada pogledate taj Kobijev tim, koji je završio kao sedmi, pitam se kako su uspeli i dotle da dospu, kako onda on nije bio MVP? Menjaju se krijterijumi zbog određenih osoba kako bi opet dobile tu nagradu”, istakao je nekadašnji košarkaš i NBA šampion.

Perkins je postavio pitanje zašto je Jokiću dodeljena nagrada kad je Denver bio šesti, te se sada gleda prva pozicija kao glavni kriterijum za treće MVP priznanje u nizu za Srbina.

“Nemojte mi reći da je siguran favorit jer je Denver prvi na Zapadu. Nisu bili prošle godine, bili su šesti. Zašto se za neke osobe menjaju kriterijumi, a za neke ne?”, rekao je Perkins.

POVEZANE TEME:

“KOJU KOŠARKU VI GLEDATE”: Bivši NBA as nahvalio Jokića kao niko do sada! (VIDEO)

SRPSKA ATMOSFERA U DALASU: Hit Lepe Brene se zaorio na treningu Dončićevog tima! (VIDEO)

JOKIĆ UŠAO MEĐU BESMRTNE: Srpski as razbio Hjuston i zabeležio 100. tripl-dabl u karijeri! (VIDEO)

Izvor: RTS
Foto: Printscreen Twitter

YOU MAY LIKE