Chicago
66°
Clear
5:16 am8:21 pm CDT
Feels like: 66°F
Wind: 5mph ENE
Humidity: 73%
Pressure: 30.02"Hg
UV index: 0
MonTueWed
77/61°F
68/57°F
70/57°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

DRAMA U NJUJORKU: Vozilo se zakucalo u avion Er Srbije, oštećen motor, letovi kasne dva dana!

Putnički avion “Erbas A330-200”, koji je u vlasništvu domaće avio-komapnije “Er Srbija” i koji saobraća na redovnoj liniji Beograd-Njujork, nije mogao da poleti u sredu 11. aprila sa aerodorma Džon F. Kenedi, zbog navodnog kvara koji se dogodio dok je bio na zemlji. Avion je navodno morao da ostane na njujorškom aerodormu nakon što je u njega udarilo vozilo za razvoz prtljaga i oštetilo mu motor.

Stotinama putnika koji su se spremali da provedu praznike u Srbiji, put ka Beogradu se izjalovio, nakon što im je prekjuče saopšteno da je let otkazan.

„Brat koji je trebalo da poleti još u sredu, rekao mi je da je u avion udarilo vozilo koje razvozi prtljag i da je oštećen motor. Kompanija je zato zbog svih tih putnika bila prinuđena da iznajmi drugi avion i oni će večeras oko 20 sati po lokalnom vremenu, poleteti ka Beogradu“, kaže sagovornik.

Informaciju da je u Njujorku došlo do dvodnevnog kašnjenja letova za Beograd, pronašli smo na portalu „Exyuaviation.com“.

PROČITAJTE VIŠE:

Ovaj portal prenosi da je „Er Srbija“ morala da iznajmi avion od španske čarter-kompanije „Vamos er“, nakon što je njen „Erbas“ ostao prizemljen na najpoznatijem njujorškom aerodormu. Letilicu „Vamos era“ koristiće dva dana, od 13. do 15 aprila, kako bi tokom praznika, u oba pravca prevezla stotine svojih putnika. Situaciju je dodatno iskomplikovala činjenica što je drugi prekookenaski „Erbas“ iz flote „Er Srbije“ trenutno na redovnom remontu i servisu u Istanbulu, pa je iznajmljivanje tuđe letilice bilo jedino rešenje.

Šta je uzrok kvara aviona nije objavljeno na ovom portalu, ali smo identične navode koje je izneo naš sagovornik, pronašli u komentarima čitalaca portala „Exyuaviation.com“. Među njima ima i onih koji tvrde da su putnici , te ponavljaju da je u avion na aerodormu udarilo dostavno vozilo. U jednom komentaru se navodi da avion očekuje detaljna provera, ali i takozvani „D-check“ servis, koji se može i odužiti. U jednom komentaru s navodi da su putnici koji su imali kartu za „biznis klasu“ upućeni najpre na let za Istanbul, gde su potom presedali na drugi let za Beograd.

POVEZANE TEME:

ZA PUTOVANJE U JEKU SEZONE: Evo koliko će koštati karte za direktne letove između Beograda i Čikaga!

POTRESNA SUDBINA PORODICE JEVTIĆ: Samo za praznike okuse meso, deca beru jagode da bi skupili za obuću! (FOTO)

VRATILI SE U ZAVIČAJ: Bračni par napustio Nemačku da bi pokrenuo biznis u Srbiji, i sada posao cveta!

Izvor: Nova.rs
Foto: Air Serbia

YOU MAY LIKE

PODRŠKA IZ PARIZA: Francuska teniserka igra u patikama sa srpskom trobojkom i hramom Svetog Save! (FOTO)
"DEPORTUJTE GA, NIJE GA BRIGA": Britanac napisao šokantan tekst o Novaku Đokoviću i Kosmetu!
RODIO SE KAO SULEJMAN, SADA JE DUŠAN: Nisam prešao u pravoslavlje, samo sam mu se vratio!
OGLASIO SE ROLAN GAROS: Evo da li će Nole biti kažnjen zbog poruke "Kosovo je srce Srbije"!
MESTO GDE JE BOG ŽIV: Patrijarh Pavle pre 30 godina spasao srpski manastir u Americi, danas u njega po lek dolaze oboleli od kancera! (FOTO GALERIJA)
"NIJE BIO TAKAV, PROMENIO SE U PUBERTETU": Ispovest majke dečaka koji je izvršio masakr u školi!
MLADI SRBIN NA TRAGU VELIKOG IZUMA: Vidak je doktorand i dobitnik nagrade "Mihajlo Pupin", njegov trojanski konj mogao bi biti lek za rak! (FOTO)
PONOSNO PREDSTAVLJA OTADŽBINU: Jokić govorio o Srbiji, popularnosti u Somboru, pa zbunio odgovorom o Kalemegdanu! (VIDEO)