Chicago, IL
55°
Partly Cloudy
6:28 am5:37 pm CST
Feels like: 54°F
Wind: 14mph SSW
Humidity: 84%
Pressure: 29.42"Hg
UV index: 0
6 am7 am8 am9 am10 am
55°F
55°F
55°F
57°F
59°F
WedThuFriSatSun
32°F / 21°F
46°F / 34°F
52°F / 37°F
61°F / 45°F
63°F / 50°F

Published 2 years ago

By Antonije Kovačević

DRAMA U ČIKAGU SE NASTAVLJA! Devojka iz firme ubijenog Srbina dobila preteće poruke: “Ti ili neko od tvoje porodice je sledeći”!

Dva dana nakon što je vozač kamiona Džeremi Džerom Spajser hicima iz pištolja u predgrađu Čikaga usmrtio Nikolu Mišovića (29) i ranio Anu Branković (31), situacija se ne smiruje. Juče je ženska osoba, zaposlena na mestu menadžera u kompaniji “Winners Freight”, čiji je vlasnik bio Mišović, dobila preteće poruke na Fejsbuku.

U prvoj poruci, koju je dobila danas (petak) u toku dana, pisalo je:

“Slavim užitak zbog ovoga. Neko je konačno uradio nešto u vezi Vas, bolesnih Srba Istočnoevropljana.”

BOLESNA PORUKA SA FEJSBUKA: Detektivi pokušavaju da otkriju ko stoji iza nje

U drugoj poruci, koja je stigla sa drugog profila na istoj društvenoj mreži, Fejsbuku, u inbox devojke iz “Winners Freight”, pretnje su otišle korak dalje, sarkastično praćene smajlijima

“I zato je dvoje Vaših ljudi nestalo sa ove planete danas :). Na sreću, ti ili neko iz tvoje porodice će biti sledeći. 🙂 Hahaha. Tako sam srećan da se ovo dogodilo”

OTVORENA PRETNJA: Menadžerka kompanije “Winners Freight” uplašena za svoj život

Stefan Rašić, suvlasnik “Winners Freight”-a, kaže da su, nakon tragične smrti Nikole Mišovića, ove preteće poruke izazvale strah i nespokoj kod zaposlenih u kompaniji.

– Koleginica koja je primila poruke je uplašena za svoj život, a za bezbednost strahuju i ostali, što je i normalno posle svega što nam se desilo u poslednjih nekoliko dana. Angažovali smo detektive i nadamo se da će oni uskoro pronaći osobe koje su slale preteće poruke, ističe Rašić, i dodaje kako se nada da će nasilje prestati.

On podseća da su policiju i medije prethodnih dana upozoravali na činjenicu da je Džeremi Džerom Spajser neposredno pre ubistva Mišovića uzvikivao kako “mrzi Srbe”.

Očigledno da nas nisu ozbiljno shvatili. Prema izjavama svedoka sa lica mesta ovo ubistvo i ranjavanje bi se mogli okarakterisati i kao zločin baziran na etničkoj mržnji, jer drugog motiva nema. Samo se nadam da to neće uzeti maha, rekao je Rašić.

ŽRTVA BEZUMLJA: Nikola Mišović izgubio život u trenutku kada je počeo da sanja velike snove

Podsećamo, osumnjičeni za ubistvo i ranjavanje Džeremi Džerom Spajser iz Arkanzasa, bio je zaposlen u “Winners Freight” svega nekoliko dana i odvezao tek jednu vožnju kada je upao u kompaniju naoružan pištoljem, ispalio dva hica u Nikolu Mišovića, a zatim nastavio krvavi pir u istoj zgradi, u prostorijama kompanije “Force”, iz koje je prethodno otpušten zbog nedoličnog ponašanja, gde je ranio Anu Branković.

Od zaposlenih u “Winners Freight” saznali smo da se Spajser čudno ponašao tog dana i da je u komunikaciji sa ostatkom tima govorio loše stvari o Srbima, nakon čega je parkirao kamion i banuo u kancelariju.

LICE ZLA: Osumnjičeni za ubistvo i ranjavanje Džeremi Džerom Spajser

Podsećamo, naoružani vozač kamiona je posle pucnjave pobegao sa lica mesta, da bi ga ubrzo zatim policija pronašla nedaleko odatle, u Medison ulici. Kada je opkoljen i pozvan da se preda, on je naočigled policajaca pucao sebi u glavu.

Piše: Antonije Kovačević Foto: Privatna arhiva

YOU MAY LIKE