Chicago
79°
Sunny
6:46 am6:34 pm CDT
Feels like: 81°F
Wind: 9mph SE
Humidity: 60%
Pressure: 30.19"Hg
UV index: 5
SunMonTue
79/61°F
81/63°F
81/68°F

Published 1 year ago

By admin

DRAMA U BRITANIJI: Kraljica Elizabeta na samrti, prinčevi Čarls i Vilijam na putu ka zamku u Škotskoj!

Britanska kraljica Elizabeta druga je pod medicinskim nadzorom i lekari su “zabrinuti zbog zdravlja njenog veličanstva”, a u zamak Balmoral u Škotskoj gde 96-godišnja kraljica boravi, uputili su se i članovi njene porodice, saopštila je danas Bakingamska palata.

U saopštenju kraljevske palate, koje je izazvalo duboku zabrinutost u javnosti, navodi se da su lekari posle jutrošnjih pregleda odlučili da kraljica ostane pod medicinskim nadzorom.

Kraljica je juče otkazala važan sastanak kraljevskog Državnog saveta, jer su joj lekari saveovali da treba da se odmori.

U utorak je, takođe u kraljevskoj letnjoj rezidenciji Balmoral, zvanično primila ostavku premijera Borisa Džonsona, a zatim je predvodila ceremonijalnu predaje dužnosti novoj britanskoj premijerki, konzervativki Liz Tras.

Bakingemska palata je saopštila da će kraljica ostati u zamku Balmoral, a da su na putu u Škotsku njen sin, prestolonaslednik princ Čarls i unuk, princ Vilijam.

Premijerka Liz Tras, koja je o pogoršanju kraljičinog zdravlja obaveštena dok je držala govor u donjem domu parlamenta, “izjavila je da će ta vest zabrinuti celu zemlju”.

“Moje misli, i misli ljudi širom Ujedinjenog kraljevstva, su sada sa sa njenim veličanstvom kraljicom i njenom porodicom”, rekla je Tras.

Kraljica Elizabeta obeležila je ove godine punih sedam decenija na britanskom prestolu. Proteklih meseci ona je, zbog narušenog zdravlja, velik deo svojih obaveza prenela na princa Čarlsa i druge članove kralje porodice.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Agencije
Foto: Printscreen YouTube / BBC News

YOU MAY LIKE