Chicago, IL
39°
Sunny
6:34 am5:32 pm CST
Feels like: 34°F
Wind: 9mph NW
Humidity: 70%
Pressure: 29.76"Hg
UV index: 0
10 am11 am12 pm1 pm2 pm
43°F
45°F
45°F
45°F
43°F
SatSunMonTueWed
36°F / 32°F
54°F / 36°F
59°F / 50°F
64°F / 30°F
37°F / 27°F

Published 2 years ago

By Antonije Kovačević

DRAMA U AUSTRALIJI: Đokoviću odbijena viza, dva policajca ga čuvaju u pritvoru na aerodromu u Melburnu!

Drama u Melburnu! Najboljem svetskom teniseru Novaku Đokoviću je odbijena viza na ulasku u Australiju i on se sada nalazi u svojevrsnom pritvoru na aerodrom u Melburnu, čekajući razrešenje slučaja.

Đoković je sleteo na lokalni aerodrom “Tulamarin” oko 23.30 po lokalnom vremenu, ali mu nije bilo dozvoljeno da napusti aerodromsku zgradu zbog velikog problema sa vizom. Oduzet mu je telefon i on je smešten u posebnu sobu, gde ga još uvek saslušavaju sluđbenici Carinske policije.

Kasnije je utvrđeno da je Novakov tim napravio grešku jer je podneo zahtev za pogrešan tip vize, a ne onaj za osobe koji su dobili medicinsko izuzeće od Covid vakcinacije.

U toku je prava drame u Australiji na relaciji “savezne – lokalne vlasti”, a kako javlja britanski “Tajms”, moguće je čak da Đokovića deportuju iz Australije.

Taj list ističe sledeće:

Novaku je odbijena viza, ali je nejasno koje tačno pravne stvari on može da uradi da bi ušao u državu u koju je sleteo. Drugi pojedinci koji su ranije imali slične probleme sa vizom bili su zadržani na aerodromu, a potom su avionom poslati nazad, na lokaciju s koje su se i uputili u Australiju“.

Dva su, dakle, scenarija moguća:

Jedan je da Novaka Đokovića, ma koliko to neverovatno zvučalo, stvarno deportuju iz Australije.

A drugi je da se desi ono što je australijski “Ejdž” najavio kao mogućnost – granična policija, kao savezni organ, ima diskreciono pravo da dozvoli Đokoviću ulazak u državu i pored poteza Vlade države Viktorija, koja je, prosto, lokalna vlast i tome ne bi mogla da se usprotivi.

Odluka je u rukama ministra za imigracione poslove Aleksa Houka.

“Novak Đoković trenutno je smešten u sobi na aerodromu u Melburnu, oduzet mu je telefon i kod njega ne može niko da uđe”, rekao je njegov otac Srđan za B92. Ispred sobe u kojoj je srpski as nalaze se dva policajca.

Kako prenose australijski mediji službenici carine i policije proveli su sat i po u razgovoru sa Novakom, a potom je najbolji teniser sveta smešten u pritvor.

Tekst: Kurir/Serbian Times Foto: EPA

YOU MAY LIKE